"Πόλεμος" Μαξίμου - Δένδια: «Κινείται αποκλειστικά για την προσωπική του εικόνα»

Σημάδια διάλυσης παρουσιάζει η συνοχή της κυβέρνησης, σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την ελληνική εξωτερική πολιτική και διπλωματία. Ανοιχτός πλέον ο "πόλεμος" Μητσοτάκη - Δένδια.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύσκεψη της Κυριακής στο Μαξίμου για την Ουκρανία, όπου και αποφασίστηκε η αποστολή -κατασχεμένων από το 2013- Καλάσνικοφ και άλλων πυρομαχικών στην Ουκρανία, προκαλεί αναταράξεις στην κυβέρνηση και δυστυχώς και στη χώρα.

Σύμφωνα με πήγες, το Μαξίμου κατηγορεί τον υπουργό Εξωτερικών ότι χαράσσει μια εντελώς προσωπική τακτική, ενώ και ο Νίκος Δένδιας εμφανίζεται εδώ και καιρό ενοχλημένος από το συνεχές «καπέλωμα» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστικό της αχαρακτήριστης κατάστασης που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο αυτή την κρίσιμη περίοδο, είναι και το δημοσίευμα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής (όπου αναδημοσιεύεται και στο in.gr του ίδιου Ομίλου), με τίτλο «Έργα και ημέρες του Νίκου Δένδια».

Το άρθρο που αντανακλά τις θέσεις και βασίζεται σε πηγές του Μέγαρου Μαξίμου, ασκεί ιδιαίτερα σκληρή κριτική στον Νίκο Δένδια και κάνει λόγο για «δυσθυμία για τη γενικότερη στάση του υπουργού Εξωτερικών».

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει πως «υπάρχουν φωνές κριτικής για ορισμένες επιλογές του Νίκου Δένδια», όπως για παράδειγμα η απόφασή του να μεταβεί στην Αφρική εν μέσω πολεμικής και γεωπολιτικής κρίσης στην Ουκρανία. 

Όπως επίσης αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Νίκος Δένδιας το τελευταίο διάστημα συμβουλεύεται στενά «καθηγητή που ανήκει στο καραμανλικό στρατόπεδο και έχει θητεύσει στο υπουργείο και το τελευταίο διάστημα ξιφουλκεί κατά των κυβερνητικών επιλογών στην εξωτερική πολιτική».

«Πλέον ο κ. Δένδιας κινείται αποκλειστικά με κριτήριο την προσωπική του εικόνα και αποφεύγει επιμελώς διάφορες “καυτές πατάτες” που θα την τσαλάκωναν», συμπληρώνει το δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ, με την τελευταία φράση να προέρχεται προφανώς από το περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Χαρακτηριστικές είναι και οι σχετικές αναρτήσεις του πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου.

Το θέμα Δένδια, σχολιάζουν καυστικά και πολλοί χρήστες του Twitter.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ