Ο Μπακογιάννης συνυπέγραψε κείμενο μαζί με "Δήμαρχο" του τουρκικού ψευδοκράτους της Κύπρου (εικόνες)

Ο δημαρχος Αθηναίων, συμμετείχε σε φόρουμ δημάρχων της Μεσογείου στη Φλωρεντία όπου και συνυπέγραψε διακήρυξη υπέρ της ειρήνης και της δημοκρατίας... μαζί με τον αποκαλούμενο «δήμαρχο της Β. Λευκωσίας», του τουρκικού ψευδοκράτους.

Ο Μπακογιάννης συνυπέγραψε κείμενο μαζί με
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το φόρουμ πραγματοποιήθηκε 26-27 Φεβρουαρίου στη φλωρεντία της Ιταλίας και συμμετείχαν περισσότεροι από 100 δήμαρχοι πόλεων της Μεσογείου. Μεταξύ όμως των συμμετεχόντων ήταν και ο "δήμαρχος" της κατεχόμενης περιοχής της Β. Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντσί, ο οποίος όχι μόνο συμμετείχε σστη σύνοδο αλλά, όπως ίδιος αποκάλυψε, υπέγραψε και το κείμενο των συμπερασμάτων που δόθηκε στη δημοσιότητα ως "διακήρυξη υπέρ της ειρήνης και της δημοκρατίας".

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που ανέβασε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, όπου και φαίνεται ξεκάθαρα πως συμμετείχε επίσημα και ενεργά στη σύνοδο.

Μάλιστα, την ίδια στιγμή που ο κ. Μπακογιάννης δήλωνε, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή πως «Ζούμε την 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης. Όλοι παρακολουθούμε με σοκ τη βαρβαρότητα της πολεμικής επίθεσης του Πούτιν και με δέος την ηρωική αντίσταση των Ουκρανών.
Οι δυνάμεις του διχασμού και του αυταρχισμού, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια κερδίζουν έδαφος, σε όλο τον κόσμο. Ενάντια σε αυτές θα δοθεί η μεγάλη μάχη του 21ου αιώνα. Οι πόλεις, ο πλησιέστερος δημοκρατικός θεσμός στον πολίτη καλούνται στην πρώτη γραμμή.
Σε αυτή τη μαύρη στιγμή της ιστορίας, δεκάδες δήμαρχοι απ’ όλη τη Μεσόγειο συναντηθήκαμε στη Φλωρεντία», όπως αποδεικνύεται συμμετείχε σε κοινή σύνοδο με τον "δήμαρχο" της μοναδικής ευρωπαϊκής πρωτεύουσας που βρίσκεται υπό κατοχή

Όπως σημειώνει ρεπορτάζ  του Αντώνη Τελόπουλου στην ΕΦΣΥΝ:

Αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που στον δημόσιο διάλογο στην Ελλάδα εκφράζεται έντονα ο προβληματισμός για τον κίνδυνο που ελλοχεύει να συσχετιστεί η κατοχή στη Βόρεια Κύπρο με την αναγνώριση των αυτόνομων περιοχών του Ντονμπάς, ο κ. Χαρμαντσί σε συνέντευξή του στον επίσημο ιστότοπο του Βατικανού (Vatican Νews) καταδικάζει μεν τη ρωσική εισβολή αλλά παράλληλα δεν αναφέρεται στην πρόσφατη αναγνώριση των δύο αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών στην Ανατολική Ουκρανία, ενώ ο συντάκτης του κειμένου του ιστότοπου τον αποκαλεί «δήμαρχο της Β. Λευκωσίας».

Ο Μεχμέτ Χαρμάντσι, ενώ στο επίσημο πρόγραμμα αναφέρεται ως εκπρόσωπος της τουρκικής κοινότητας Λευκωσίας, συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των δημάρχων που συμμετείχαν στη σύνοδο και όχι στη λίστα με τους υπόλοιπους προσκεκλημένους, ενώ ο ίδιος δηλώνει ευθαρσώς στις επίσημες σελίδες στου στα social media, εκλεγμένος «δήμαρχος της Βόρειας Λευκωσίας».

Σημειώνεται επίσης πως στο φόρουμ της φλωρεντίας, ενώ εμφανίζεται στους συμμετέχοντες, δεν συμμετείχε τελικά ο δήμαρχος της ακριτικής Αλεξανδρούπολης, Γ. Ζαμπούκης, ενώ δεν υπήρξε συμμετοχή κανενός Ελληνοκύπριου δημάρχου και ο ψευδοδήμαρχος της Β. Λευκωσίας ήταν ο μοναδικός που εκπροσώπησε την Κύπρο.

Μεχμέτ Χαρμαντσί μετά το τέλος της συνόδου, έγραψε στο facebook (σ.σ. αυτόματη μετάφραση):

«Να έχετε όλοι μια όμορφη Κυριακή. Μαζί με τις κορυφαίες πρωτεύουσες του κόσμου και τις σημαντικές μεσογειακές πόλεις, υπογράψαμε τη Διακήρυξη της Φλωρεντίας.

Συμφωνήσαμε ότι θα περάσουμε από ισχυρή διπλωματία της πόλης, εκπαίδευση, πολιτισμό και βασικές υπηρεσίες, και αποτελεσματικούς δεσμούς συμμετοχής στις τραγωδίες των εκτοπισμένων στην περιοχή μας.

Κάναμε μια υπερήφανη και σημαντική εκπροσώπηση εκ μέρους της χώρας και της πόλης μας».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η διακήρυξη υπεγράφη από όλους τους δημάρχους που συμμετείχαν.

Αν αυτό όντως συνέβη, ο Δήμαρχος Αθηναίων συνυπέγραψε επίσημο κείμενο με αξιωματούχο του ψευδοκράτους, κάτι που μπορεί να ερμηνευθεί ως έμμεση αναγνώρισή του.

Θυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, η ελληνική κυβέρνηση, είχε αντιδράσει έντονα στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια του τουρκικού προξενείου της πόλης επειδή βρισκόταν εκεί ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ.

Βέβαια όπως ειχε αποκαλυφθεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε εν κρυπτώ, με τον ηγέτη του ψευδοκράτους σε κουζίνα ξενοδοχείου.

Τούρκοι δημοσιογράφοι τότε είχαν κάνει λόγο μάλιστα, για "ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ".

“Απάντηση του Δήμου Αθηναίων σε άρθρο του 2020mag.gr"

To Γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων, με επιστολή του στο 2020mag.gr, αναφέρει:

Σχετικά με την παρακάτω ανάρτηση σας (https://www.2020mag.gr/politics/4350-o-bakogiannis-synypegrapse-keimeno-mazi-me-dimarxo-tou-tourkikoy-psevdokratous-tis-kyprou-eikonesμε τίτλο: "Ο Μπακογιάννης συνυπέγραψε κείμενο μαζί με "Δήμαρχο" του τουρκικού ψευδοκράτους της Κύπρου",  σας ενημερώνουμε ότι: 

"Ο κ. Χαρμάντσι, συμμετείχε στο συνέδριο ως εκπρόσωπος της τουρκικής κοινότητας και όχι ως δήμαρχος, δηλαδή σύμφωνα με τις αρχές του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας του 1960.

Προφανώς, λοιπόν, δε συνέτρεχε κανένας λόγος για να ματαιώσει ο Δήμος Αθηναίων τη συμμετοχή του στο Φόρουμ, -απόφαση που ελήφθη σε συνεννόηση με τη διπλωματική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ιδιαίτερα σε αυτήν τη κρίσιμη συγκυρία με τα γεγονότα στην Ουκρανία, την κατάφωρη παραβίαση τους Διεθνούς Δικαίου, την αμφισβήτηση την εθνικής κυριαρχίας, την επιβουλή στη δημοκρατία και την ειρήνη, να παραπέμπουν στην Κυπριακή τραγωδία του 1974 , είναι, αν μη τι άλλο, υποχρέωση της Αθήνας να συμμετέχει σε αυτά τα υψίστης σημασίας φόρα και να ορθώνει τη φωνή της".

Παρακαλούμε να ληφθεί υπόψη και να περιληφθεί στο άρθρο σας η απάντηση του Δήμου Αθηναίων για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών σας. 

Με εκτίμηση, 

Γραφείο Τύπου 

Δήμου Αθηναίων

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ