Λίστα Πέτσα εξωτερικού με 3 εκατ. ευρώ για 800.000 ψηφοφόρους

Τα «ΝΕΑ» ήταν αποκαλυπτικά το Σάββατο στο βασικό τους θέμα, εξηγώντας ποιο είναι «Το κρυφό χαρτί για τις κάλπες».

Λίστα Πέτσα εξωτερικού με 3 εκατ. ευρώ για 800.000 ψηφοφόρους
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το κρυφό χαρτί της κυβέρνησης, λοιπόν, είναι μία «Έτοιμη δεξαμενή 800.000 ψηφοφόρων». Σημείωνε, χαρακτηριστικά, η εφημερίδα: «Ξεκινά τον Φεβρουάριο η πλατφόρμα για την εγγραφή των ομογενών που θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους. Γιατί στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι θα αλλάξουν οι ισορροπίες στο εκλογικό σώμα. Οι κρίσιμοι αριθμοί που ανατρέπουν τα δεδομένα».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψάχνει τρόπους ώστε να ψηφίζουν και όλοι οι αυτοί οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, ανεξαρτήτως αν βρίσκονται εκεί τα τελευταία χρόνια ή τις τελευταίες δεκαετίες. Όλοι εκείνοι που υποστήριζαν, στην Αμερική, μετά μανίας τον Τραμπ. Ολοι εκείνοι οι «πατριώτες» που έρχονται, αν έρχονται, «gia diakopes deka meres to kalokairi sto xwrio».

Βλέποντας, λοιπόν, το πρωτοσέλιδο των «ΝΕΩΝ» θυμήθηκα κάτι που συνέβη στις αρχές Δεκεμβρίου, πριν από ένα δίμηνο, και με είχε βάλει σε σκέψεις γιατί δεν ήξερα πού αποσκοπούσε. Ήταν ένα ολοκαίνουργιο επικοινωνιακό πρόγραμμα προβολής, ύψους 3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με όσα βρήκαμε στη Διαύγεια, τα 300.000 ευρώ θα πάνε στην καμπάνια ενημέρωσης και τα 2,7 εκατ. ευρώ είναι για τον απόδημο Ελληνισμό, για τον επικοινωνιακό σχεδιασμό - παραγωγή επικοινωνιακού και έντυπου υλικού.

Είναι ένα πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του υπουργείου Εσωτερικών και περιλαμβάνει:
1) Τον επικοινωνιακό σχεδιασμό - παραγωγή επικοινωνιακού και έντυπου υλικού της εκστρατείας ενημέρωσης των εκλογέων που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος πλησίον του τόπου κατοικίας.
2) Τις δράσεις και υπηρεσίες της καμπάνιας ενημέρωσης των εκλογέων που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος πλησίον του τόπου κατοικίας.

Καταλάβατε λοιπόν γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε ξαφνικά να φτιάξει λίστα Πέτσα τριών εκατομμυρίων ευρώ για τα ομογενειακά ΜΜΕ του εξωτερικού; Γιατί αυτό είναι το «κρυφό χαρτί για τις κάλπες». Μιλάμε για νόμιμη αλλά καραμπινάτη «νοθεία», αν με «πιάνετε».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ