Μητσοτάκης: «Δεν πιστεύω στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών - Εγώ έστειλα τα όπλα στην Ουκρανία»

Ενδιαφέρουσες απόψεις για τις δημοκρατικές διαδικασίες και τις ειρηνευτικές λύσεις, ανέπτυξε ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Μητσοτάκης: «Δεν πιστεύω στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών - Εγώ έστειλα τα όπλα στην Ουκρανία»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Δεν πιστεύω στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών. Προσωπικά δεν έχω συγκαλέσει κανένα. Δεν θεωρώ ότι προσφέρουν κάτι. Έχω συμμετάσχει σε κάποια. Θεωρώ ότι είναι μια συζήτηση η οποία δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεν προσθέτει κάτι. Ό,τι έχουμε να πούμε να το πούμε στην Βουλή, δημόσια και ενώπιον του ελληνικού λαού», δήλωσε μεταξύ άλλων, σε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του στον ALPHA, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση για την αποστολή όπλών στην Ουκρανία, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Οι αποφάσεις αυτές είναι αποφάσεις σε επίπεδο πρωθυπουργού. Δεν διαβουλεύομαι για να πάρω αυτές τις αποφάσεις, ούτε ζητώ τη σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης. Και προφανώς, αν εξαιρέσει κανείς το ΚΙΝΑΛ, προς τιμήν του, που είχε μια πολύ καθαρή θέση, όλοι οι άλλοι ήταν στο "ναι μεν αλλά". Αυτή είναι η πραγματικότητα. Λοιπόν, αυτή η ευθύνη και η απόφαση ήταν δική μου, προφανώς με την εξουσιοδότηση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), και σε αυτές τις περιπτώσεις αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται έτσι».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα, θεώρησε ως ηθικά σωστό και εθνικά επιβεβλημένη την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, λέγοντας συγκεκριμένα πως «πήρα αυτή την απόφαση. Γιατί ήταν το ηθικά σωστό και το εθνικά επιβεβλημένο. Το ηθικά σωστό διότι εδώ δέχεται μια επίθεση μια ελεύθερη χώρα και πρέπει να σταθούμε στο πλευρό της».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ