Σταϊκούρας: «Έχουμε πόλεμο - Οι πολίτες μπορεί να πληρώσουν αυξημένους λογαριασμούς» (video)

Ρεσιτάλ κυνισμού από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, σχετικά με τους λογαριασμούς που θα χρειαστεί να πληρώσουν το επόμενο διάστημα οι πολίτες.

Σταϊκούρας: «Έχουμε πόλεμο - Οι πολίτες μπορεί να πληρώσουν αυξημένους λογαριασμούς» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Ψυχραιμία, είμαστε σε πόλεμο δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, μη βάζουμ το κάρο μπροστά απ' το άλογο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στο OPEN.

«Ναι, αλλά ο λογαριασμός θα έρθει στο τέλος του μηνός και πρέπει να τον πληρώσουμε», παρενέβη ο παρουσιαστής του δελτίου, με τον Χρήστο Σταίκούρα να απαντάει με απόλυτα κυνικό τρόπο

«Ναι και μπορεί να έρθει τον άλλον μήνα ακόμα μεγαλύτερος λογαριασμός. Σε πόλεμο είμαστε», απάντησε με απόλυτα κυνικό τρόπο ο υπουργός Οικονομικών, την ώρα που πολίτες ήδη ζουν εδώ στα όρια.

Όπως ανέφερε, με τον ίδιο κυνισμό, ο υπουργός Οικονομικών, η πορεία του ΑΕΠ επηρεάζεται αρνητικά από την κρίση, ενώ θα υπάρξουν επιπτώσεις και στις τιμές στα σιτηρά και σε κάποια μέταλλα.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας εκτίμησε επίσης ότι οι τιμές του φυσικού αερίου και της ενέργειας θα παραμείνουν στα σημερινά υψηλά επίπεδα όλο το 2022, ενώ ο πληθωρισμός στην Ευρώπη θα υπερβεί το 5%.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ