Η Βούλτεψη αμφισβητεί τον ΟΗΕ για τους νεκρούς του Ντονμπάς - «Δεν το είδα στην τηλεόραση» (video)

Στο σημείο να αμφισβητήσει μέχρι και τον ΟΗΕ για τις σφαγές στο Ντονμπάς από το 2014, έφτασε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη.

Η Βούλτεψη αμφισβητεί τον ΟΗΕ για τους νεκρούς του Ντονμπάς - «Δεν το είδα στην τηλεόραση» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Τις μάχες στον εμφύλιο της Ουκρανίας, στην περιοχή του Ντονμπάς, που από το 2014, που κόστισαν τη ζωή περίπου 14.000 άνθρωπων, κυρίως φιλορώσων από ουκρανικές δυνάμεις μεταξύ των οποίων τάγματα νεοναζί, αμφισβήτησε η Σοφία Βούλτεψη, επειδή όπως είπε… δεν έβλεπε μάχες στην τηλεόραση

Το ότι υπάρχει σχετικό πόρισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, είναι προφανώς μια λεπτομέρεια που δεν απασχολεί την υφυπουργό Μετανάστευσης της ελληνικής κυβέρνησης.

Όταν ο ανταποκριτής του Open, Θανάσης Αυγερινός, ανέφερε τις σφαγές στο Ντονμπάς, η Σοφία Βούλτεψη είπε «όχι, όχι δεν μου κάνουν αυτά. Για να γίνει έρευνα κανονική πρέπει να διαταχθεί επίσημα»

«Μα τι λέτε τώρα; Είναι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», απάντησε έκπληκτος ο Θανάσης Αυγερινός.

«Ακούστε με, 14.000 θύματα όλα αυτά τα χρόνια δεν έβλεπα μάχες και θανάτους εκεί. Ξαφνικά μας παρουσιάζονται 14.000 θύματα. Εσείς που είστε εκεί γιατί δε μας τα στέλνατε;», συνέχισε η Σοφία Βούλτεψη

«Εγώ ήμουν εκεί στον εμφύλιο, μετέδωσα και απολύθηκα γι αυτή την είδηση που μετέδωσα», αντέδρασε ο Θ. Αυγερινός.

«Εντάξει, εντάξει, ακούστε με, δεν ξέρω από πού απολυθήκατε, εγώ ξέρω ότι όταν γίνεται μάχη, κάπου δημοσιεύεται. Εδώ ξαφνικά ακούμε 14.000 θανάτους», απάντησε με το γνωστό της ύφος η Σοφία Βουλτεψη.

Ακολυθούν μερικά ενδεικτικά δημοσιεύματα της εποχής.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ