Πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η ΝΔ έχουν "τιμήσει" τις γυναίκες (video - εικόνες)

"Καταπέλτης" για την Ελλάδα και την ισότητα των φύλων, η σημερινή ανακοίνωση του ΟΟΣΑ. Βεβαια, μιλάμε για το κόμμα που η φοιτητική του παράταξη, έχει δώσει εδώ και καιρό τα διαπιστευτήριά της για το πως αντιλαμβάνεται τις γυναίκες, ενώ και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει πως «οι δουλειές του σπιτιού ανήκουν αποκλειστικά στη νοικοκυρά».

Πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η ΝΔ έχουν
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο ΟΟΣΑ, δημοσίευσε σήμερα, "Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας", τον συγκριτικό κατάλογο των χωρών - μελών του, παγκοσμίως, για την ισορροπία μεταξύ των φύλων σε κυβερνητικές θέσεις, που όπως λέει ο οργανισμός είναι βασικός δείκτης για την ισότητα των φύλων.

Σύμφωνα με την κατάταξη του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα είναι τρίτη... από το τέλος, λίγο πάνω από την Ιαπωνία και την Πολωνία, με 11% συμμετοχή των γυναικών.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, πως η Τουρκία είναι μια θέση πάνω από την Ελλάδα.

 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το 2019, σε συνέντευξή του στο BBC και σε απορία της δημοσιογράφου για την πολύ μικρή παρουσία γυναίκών στην κυβέρνησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε απαντήσει πως δεν βρίσκει γυναίκες γιατί «διστάζουν περισσότερο από τους άνδρες να ασχοληθούν με την πολιτική» 

Είναι ο ίδιος, που προεκλογικά, σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Σταματίνας Τσίμτσιλή, είχε πει την αποψή του, όσον αφορά στη θέση των γυναικών στην ελληνική κοινωνία και σε θέσεις διοικητικής ευθύνης, δηλώνοντας πως «Στην Τήνο πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ... εκεί μ' αρέσει να το κάνω, αλλά έχω πλήρη αίσθηση ότι οι βασικές δουλειές στο σπίτι γίνονται από τη νοικοκυρά».

Είναι σημαντικό τη σημερινή ημέρα, να θυμηθούμε επίσης και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις γυναίκες και η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Οι παρακάτω, γνωστές, σεξιστικές αφίσες εκδηλώσεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, μιλάνε από μόνες τους.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ