Σε έξαλλη κατάσταση ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Η μείωση φόρου στα καύσιμα είναι υπέρ των πλουσίων» (video)

Μέχρι και την ιδεολογία του "πούλησε" ο Άδωνις Γεωργιάδης, για να στηρίξει το αφήγημα πως η μείωση της τιμής της βενζίνης μέσω της μείωσης του φόρου στα καύσιμα, είναι υπέρ των πλουσίων.

Σε έξαλλη κατάσταση ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Η μείωση φόρου στα καύσιμα είναι υπέρ των πλουσίων» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στη "γραμμή" που χάραξε ο Θοδωρής Σκυλακάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης, που ισχυρίστηκε στην εκπομπή "Ενώπιος Ενωπίω", πως μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, θα ευνοήσει αυτούς που έχουν πόρσε και όχι τους φτωχούς (για τους οποίους ο Θοδωρής Σκυλακάης είχε ισχυριστεί ότι δεν έχουν καν αυτοκίνητο).


Σκυλακάκης: «Δεν μειώνουμε τους φόρους στα καύσιμα, γιατί θα ευνοηθούν οι πλούσιοι» (video)


Μάλιστα ο «περήφανος Δεξιός», Άδωνις Γεωργιάδης, δε δίστασε να "πουλήσει" ακόμα και την ιδεολογία για να στηρίξει το αφήγημα, λέγοντας πως «Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση του φόρου κατανάλωσης τον καθιστά μη αριστερό κόμμα. Δεν είναι αριστερό αυτό που λένε, είναι καραγκαγκά δεξιό», παραδεχόμενος ετσι πως η αριστερά είναι με το λαό και η Δεξιά με τους πλουσίους. 
Δικαιολογώντας το ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι η οριζόντια μείωση θα ωφελήσει περισσότερο αυτόν που έχει πόρσε καγιέν.

«Ποιος ξοδεύει περισσότερα καύσιμα; ο πλούσιος... άρα η αριστερά που θέλει μείωση του φόρου καυσίμων είναι με τους πλούσιους», δήλωσε στη συνέχεια, προφανώς φάσκοντας και αντιφάσκοντας.

«Οι αγορές ήξεραν απ' το Νοέμβριο ότι ο Πούτιν θα εισβάλει στην Ουκρανία»

Ο υπουργός Ανάπτυξης, που την ίδια μέρα το μεσημέρι δήλωνε στη Βουλή πως αν μειώσουμε το φόρο στα καύσιμα θα μπούμε σε μνημόνιο, δεν δίστασε να ισχυριστεί πως «η αύξηση στις τιμές έχει έρθει από τον Νοέμβριο γιατί οι αγορές προεξοφλούσαν την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία και ανέβαζαν τις τιμές. Το ελληνικό νοικοκυριό πληρώνει τον πόλεμο που κάνει ο Πούτιν». 


Άδωνις Γεωργιάδης: «Αν μειώσουμε το φόρο στα καύσιμα θα μπούμε σε μνημόνιο» (video)


Από τη μεριά του, ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, τόνισε: «Τα νοικοκυριά δεν πιέζονται απλώς, αλλά απειλούνται με μία βίαιη φτωχοποίηση. Δυστυχώς για τη χώρα μας εισερχόμαστε σε αυτήν την κρίση με κάποια στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και η οικονομία ολόκληρη αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης. Ποια είναι τα στοιχειά αυτά; Υψηλότερος πληθωρισμός της τελευταίας 25ετιας (7,2% με στοιχεία Ιανουαρίου). Υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρη την Ευρώπη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Αύξηση της εξάρτισης από το εισαγόμενο φυσικό αέριο το 2021, τη στιγμή που άλλες χώρες της Ευρώπης μείωναν αυτήν την εξάρτιση. Όλα αυτά συμβαίνουν με τον κατώτατο μισθό, άρα το διαθέσιμο εισόδημα είναι εγκλωβισμένο σε επίπεδα κάτω από τα επίπεδα του 2010. Το μείγμα αυτό είναι εκρηκτικό και οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι πάρα πολύ μεγάλες για αυτήν την κατάσταση.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ