Τα Δελτία Τύπου τι λένε για τον Λιγνάδη, αλήθεια;

Μαθήματα δημοσιογραφίας από το υπουργείο Πολιτισμού και αναρωτιέμαι αν η Άννα Παναγιωταρέα συνέβαλε με την τεράστια εμπειρία της σε αυτά. Ειλικρινά, δεν ξέρω.

Τα Δελτία Τύπου τι λένε για τον Λιγνάδη, αλήθεια;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Αν δεν το λένε τα Δελτία Τύπου, σημειώνει εν πολλοίς το υπουργείο, αν δεν το λένε τα κομπιούτερς και οι αριθμοί, μην τα πιστεύετε. Με δελτία τύπου βέβαια ούτε καν αξιόπιστο newsletter για τους υπαλλήλους σου δεν βγάζεις.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ελενα Ακρίτα έγραψε ότι ζητήθηκε από ΤΗ Λίνα Μενδώνη η παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη. Η Ακρίτα το αποκάλυψε διάολε, κάτι παραπάνω θα ξέρει, σαράντα χρόνια φούρναρης.

Η απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού ήταν, επιεικώς, για τα μπάζα. Και αν την έγραψε η κ. Μενδώνη πάλι καλά, πολιτικός είναι, τόσα καταλαβαίνει από δημοσιογραφία. Αν την έγραψε όμως δημοσιογράφος αποτελεί παράδειγμα προς (δημοσιογραφική) αποφυγή: «Οι αποφάσεις της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media. Κάθε άλλη "αξιόπιστη πληροφορία" είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες».

Μία φαιδρή μεν αλλά και κουτοπόνηρη ταυτόχρονα ανακοίνωση που δεν διαψεύδει την πληροφορία της Έλενας Ακρίτα.

Αλλά ξέρετε γιατί το υπουργείο μάς ζητάει να κάνουμε δημοσιογραφία μόνο μέσω Δελτίων Τύπου; Μέσω non paper; Διότι πολλοί στη χώρα μας αυτή ακριβώς τη δημοσιογραφία κάνουν.

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ