«Κύριε Άδωνι, έτσι και αλλιώς από εδώ και στο εξής ταβερνιάρης θα είστε»

Βαρέθηκα σήμερα από το πρωί να ακούω τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη να εξηγεί ότι δεν είπε αυτά που ακούσαμε να λέει. Από χθες το βράδυ δηλαδή.

«Κύριε Άδωνι, έτσι και αλλιώς από εδώ και στο εξής ταβερνιάρης θα είστε»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ότι τα είπε μεν αλλά δεν τα εννοούσε, ότι τα είπε μεν και ήταν ειρωνικά αλλά έτσι απαντάει στους συνδικαλιστές. Ότι τα είπε μεν, αλλά...

Δεν είναι πρώτη φορά που η φλυαρία του υπουργού τον οδηγεί σε οδυνηρή, προσωπική, αναδίπλωση. Δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς μετά το «ξύλο» που έφαγε από το Μαξίμου.

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης βάζει τον υπουργό Ανάπτυξης στη θέση του και φέρνει γέλιο, το γέλιο αυτό όμως είναι πικρό. Αλλά πώς να το καταλάβει ένας υπουργός που στο πρώτο κύμα της πανδημίας μάς ειρωνευόταν ότι θα γίνουμε 300 κιλά αν θα φάμε τα χρήματα που μας πρόσφερε το κράτος. Χυδαιότητα.

Ιδού η ανακοίνωση:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Ανάπτυξης,
Ονομάζομαι Θεσσαλονίκης Δημήτριος και είμαι ιδιοκτήτης του καταστήματος εστίασης “Καρντάσης”.
Μετά τις χθεσινές δηλώσεις σας σε τηλεοπτικό πάνελ, σας ενημερώνω ότι σας έχουν σταλεί τα κλειδιά της επιχείρησής μου μέσα σε ένα φάκελο με τις κάτωθι οδηγίες:
1. Τον κωδικό του συναγερμού για την είσοδο στο κατάστημά μου. Πιθανόν να έχει κοπεί το ρεύμα, διότι η ΔΕΗ προβαίνει ακόμη και τώρα σε διακοπές ηλεκτροδότησης στα κλειστά μαγαζιά!
2. Στην αποθηκούλα με τα προϊόντα ξηράς τροφής, παρακαλώ ελέγξτε τις ημερομηνίες, διότι εδώ και 10 μήνες κάποια έχουν λήξει! Πετάξτε τα ούτως ή άλλως. Έχω ήδη καταστρέψει πολλά και έχω χαρίσει πολλά αυτό το χρόνο! Κοντά στις 10.000 ευρώ τα υπολογίζω.
3. Σας αφήνω στο μικρό γραφειάκι του καταστήματός μου τα κλειδιά από το 1ο συρτάρι, όπου έχω όλους τους λογαριασμούς νερού, αερίου, τηλεφώνου, ρεύματος, ΑΕΠΙ, δημοτικών τελών, τεχνικού ασφαλείας, δόσεων εφορίας, ΙΚΑ, δανείων, προστίμου πολεοδομίας, λογιστή, συνδρομές επιμελητηρίων, security, προγράμματος παραγγελιοληψίας και κάποια άλλα που δεν θυμάμαι!
4. Επίσης, το μικρό κλειδί με τον κωδικό που αναφέρω ανοίγει το κουτί ασφαλείας χρημάτων, που είναι άδειο όπως καταλαβαίνετε, αλλά θα σας χρειαστεί εσάς σίγουρα, λόγω της βεβαιότητάς σας για την επάρκεια των έως τώρα κρατικών παροχών!
5. Στο τέλος κάθε μήνα περνάνε και τα 6 άτομα που εργάζονται στο κατάστημά μου εδώ και 20 χρόνια για την έξτρα παροχή ενίσχυσης, λόγω αδυναμίας να αντεπεξέλθουν με 534 ευρώ στα πάγια έξοδά τους. Πρόκειται για εξαίρετους οικογενειάρχες. Τους 2 τελευταίους μήνες δεν κατάφερα να τους βοηθήσω. Εσείς πιστεύω πως σίγουρα θα τα καταφέρετε καλύτερα από εμένα!
6. Υπάρχει και ένα εξώδικο για το κατάστημα από τον ιδιοκτήτη, διότι έχει λήξει το συμβόλαιο μίσθωσης και δεν δέχεται να το παρατείνει για ένα χρόνο. Όπως καταλαβαίνετε, με τις 2.000 επιστρεπτέα που πήρα 5 φορές δεν μπόρεσα να του καταβάλω τις οφειλές από το 60% του ποσού που μου αναλογούσε, συν το ένα κανονικό ενοίκιο Οκτωβρίου και θέλει να πετάξει εσάς πλέον έξω!
7. Μη λάβετε υπόψη σας κάποια χαρτιά προσωπικών μου δανείων και εξόδων που δεν μπόρεσα να τακτοποιήσω, αν και δανείστηκα από συγγενείς μου για τη διαβίωση εμού και της οικογένειάς μου, διότι η κυβέρνηση δεν έλαβε υπόψη της κάποιο ποσό και για εμάς τους επιχειρηματίες!
8. Τέλος, σας γράφω και το μυστικό των δυο σπεσιαλιτέ του καταστήματος, του σαλονικιώτικου πατσά και φυσικά τις σουπιές γιαχνί. Προσοχή στο γιαχνί!!! Θα χρειαστείτε μπόλικα κρεμμύδια, που θα επιβαρύνουν το φορτίο σε δάκρυα, που ήδη έχετε. Φυσικά, εμείς ελπίζουμε και στο βασικό συστατικό, που είναι η αγάπη στις συνταγές μας, ώστε να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο και από εσάς και πιστεύουμε βάσει των λεγομένων σας, ότι και αυτό το ξέρετε καλά. Βέβαια πάλι, αν δεν τα καταφέρνετε, μπορείτε να ζητήσετε τη συμβουλή από συνεργάτες/συμβούλους και από τα άλλα 9 υπουργεία που νομοθετούν για εμάς -με πτυχία εξωτερικού φυσικά- χωρίς εμάς!
Υ.Γ. Θερμή παράκληση να κατανοήσετε κι εσείς, σας παρακαλώ, το μερίδιο του φορτίου που θα πάρετε από το κακό που βρήκε τη χώρα, όπως έκανα εγώ τόσο καιρό, και αν πού και πού ακούτε και καμία σαχλαμάρα από τους ειδικούς της κυβέρνησης, δώστε τόπο στην οργή… έτσι και αλλιώς από εδώ και στο εξής ταβερνιάρης θα είστε!
Κύριε Υπουργέ, σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ