Μητσοτάκης: «Δεν θα εμφανιστώ ποτέ χωρίς γραβάτα όταν θα εκπροσωπήσω τη χώρα» (video)

Ιδιαίτερη έμφαση στη γραβάτα είχε δώσει και προεκλογικά και μετεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον Οκτώβριο του 2019 μάλιστα, σε συνέντευξή του, ορκιζόταν πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην φορέσει γραβάτα στη Βουλή και όταν εκπροσωπήσει επίσημα τη χώρα. 

Μητσοτάκης: «Δεν θα εμφανιστώ ποτέ χωρίς γραβάτα όταν θα εκπροσωπήσω τη χώρα» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Ο νέος μου ρόλος επιβάλλει σοβαρότητα και μερικές φορές αυστηρότητα. Και επιβάλλει επίσης μια αυτονόητη συμμόρφωση με τους άτυπους κανόνες, οι οποίοι καθορίζουν τη συμπεριφορά μας σε αυτό το αξίωμα. Η γραβάτα ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Δεν έχω πάει ποτέ στη Βουλή χωρίς γραβάτα και δεν θα πάω και ποτέ χωρίς γραβάτα. Όπως δεν θα εμφανιστώ ποτέ χωρίς γραβάτα όταν εκπροσωπώ επίσημα τη χώρα», είχε τονίσει με πολύ αυστηρό τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξήπου είχε δώσει τον Οκτώβριο του 2019 στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Όταν εκπροσωπώ τη χώρα, οφείλω να είμαι όχι όπως περιμένουν οι Έλληνες πολίτες, αλλά όπως περιμένουν οι ξένοι συνομιλητές μου τον Έλληνα πρωθυπουργό και αυτό για μένα είναι παντελώς αδιαπραγμάτευτο. Πιστεύω στο πρωτόκολλο», είχε συμπληρώσει ο πρωθυπουργός.

Η χθεσινή συνάντηση με τον Ερντογάν (που συνηθίζει να μη φοράει γραβάτα) ήταν προφανώς ένα ακόμα mirroring (καθρεπτική επικοινωνία), όπως τον έχουν συμβουλέψει οι επικοινωνιολόγοι του.


Μητσοτάκης σε Ερντογάν: «Χωρίς γραβάτα γίνονται πιο ουσιαστικές συζητήσεις» (video)

Το έχει κάνει ξανά, ουκ ολίγες φορές, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ