"Κατάπιε" τη γλώσσα του ο Οικονόμου όταν ρωτήθηκε για την προσέγγιση ΗΠΑ - Μαδούρο (video)

Σχεδόν κυριολεκτικά "κατάπιε" τη γλώσσα του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ρωτήθηκε για την προσέγγιση ΗΠΑ - Βενεζουέλας και για τον ποιο αναγνωρίζει ως πρόεδρο στη λατινοαμερικάνικη χώρα η ελληνική κυβέρνηση.

ΠΡΟΒΟΛΗ

«Την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την απαγόρευση των εισαγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Ρωσία και ξεκίνησαν συζητήσεις με το Καράκας και την κυβέρνηση Μαδούρο. Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει ίδια όσον αφορά τη Βενεζουέλα; Ποιος είναι πρόεδρος για την ελληνική κυβέρνηση στη Βενεζουέλα;», ήταν η ερώτησή του δημοσιογράφου του Documento, Μηνά Κωνσταντίνου.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι πλήρως ταυτισμένη με τους εταίρους της στην ΕΕ σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων και διεθνών σχέσεων», (δεν) απάντησε κυβερνητικός εκπρόσωπος με κάτι παραπάνω από προφανή, την αμηχανία του.

Θυμίζουμε πως μία από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ήταν η αναγνώρισει ως νομίμου προέδρου της Βενεζουέλας, του πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος μάλιστα αντιμετωπίζει δίωξη για στενές "σχέσεις" με συμμορία κολομβιανών διακινητών ναρκωτικών και ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ