Στουρνάρας: «Τα νοικοκυριά έχουν μεγάλες αποταμιεύσεις και αντέχουν - Η κυβέρνηση έδωσε πολλά χρήματα» (video)

Είναι πραγματικά εξοργιστικά αυτά που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες και αδιανόητο το πόσο η ηγεσία της χώρας υποτιμά και την κατάσταση που βρίσκεται η κοινωνία και τη νοημοσύνη των πολιτών.

Στουρνάρας: «Τα νοικοκυριά έχουν μεγάλες αποταμιεύσεις και αντέχουν - Η κυβέρνηση έδωσε πολλά χρήματα» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Η ελληνική κυβέρνηση ήταν από τις κυβερνήσεις εκείνες που δώσανε κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα μεγαλύτερα ποσά κατά της πανδημίας στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Αυτό αντανακλάται σήμερα σε πολύ μεγάλο ποσοστό αποταμιεύσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Άρα ένας σημαντικός αριθμός νοικοκυριών επιχειρήσεων, έχουν σημαντικά αποθεματικά για να αντιμετωπίσεί ένα έκτακτο περιστατικό, όπως αυτό», δήλωσε, επί λέξει, σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Στουρνάρας.  

«Οι αποταμιεύσεις που έχουν συσσωρευτεί είναι αποταμιεύσεις που μπορεί να βγάλουν ένα νοικοκυριό ή μια επιχείρηση από μια δύσκολη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σημασία έχει πόσο θα κρατήσει ο πληθωρισμός ψηλά», συμπλήρωσε, σε "γραμμή" Άδωνη Γεωργιάδη, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ