Πόλεμος στην Ουκρανία: Ηχηρή τοποθέτηση του Νίκου Κοτζιά

Με μπαράζ αναρτήσεών του στο Twitter, o πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, παίρνει σαφείς και καθαρές θέσεις κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και μάλιστα την κατηγορεί ακόμα και για χρηματοδότηση ακροδεξιών οργανώσεων στην Ευρώπη.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ηχηρή τοποθέτηση του Νίκου Κοτζιά
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Υποστηρίζω ειρήνη για Ουκρανία με τίμιο συμβιβασμό, όπως έγινε με Πρέσπες. Είμαι με το Διεθνές Δίκαιο και την εδαφική ακεραιότητα κρατών. Θεωρώ δικαίωμα Ουκρανίας υπερασπιστεί ύπαρξή της. Είμαι με εθνική αντίσταση, με αντιχουντικό αγώνα, με κάθε λαό που αντιστέκεται στον εισβολέα», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Νίκος Κοτζιάς.

Σε δεύτερη ανάρτησή ο πρώην, έμπειρος, υπουργός Εξωτερικών τίθεται με σαφήνεια κατά της δήθεν αντιναζιστικής ρητορείας Πούτιν: «Απάντηση σε ανοησίες: Σκεφτείτε μέσα στο λανθασμένο πάθος σας με το οποίο στηρίζετε την ρωσική παραβίαση διεθνούς δικαίου και αρχής μη βίαιης παραβίασης συνόρων, μήπως είναι η ίδια Ρωσία που χρηματοδοτεί ακροδεξιά κόμματα σε όλη την Ευρώπη; μέχρι και δάνεια τους δίνει, π.χ. Λε Πεν»

«Επειδή με ρωτάνε: 1994 υπογράφτηκε συμφωνία Βουδαπέστης με την οποία Ουκρανία παρέδωσε πυρηνικά όπλα της σε Ρωσία, με εγγύηση οτι Ρωσία θα σέβεται και εγγυάται απαραβίαστο ουκρανικών συνόρων και εδαφική ακεραιότητα Ουκρανίας. Μιλάμε για διεθνή σύμβαση, όχι κάποιος μου είπε κάτι», γράφει σε άλλη μια ανάρτηση ο Νίκος Κοτζιάς.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ