Διάγγελμα Μητσοτάκη: «Στήριξη αλλά με μέτρα μετρημένα στο μέτρο της πραγματικότητας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μοίρασε "ασπιρίνη για τον καρκίνο" στους πολίτες που πλήττονται σφοδρά από την ακρίβεια.

Διάγγελμα Μητσοτάκη: «Στήριξη αλλά με μέτρα μετρημένα στο μέτρο της πραγματικότητας»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ένα πακέτο μέτρων 1,1 δισ., το οποίο φέρεται να αφορά περίπου 3,2 εκατ. ευάλωτους πολίτες και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο.

Όπως ισχυρίστηκε, τα συγκεκριμένα μέτρα «αφορούν όλα τα μέτωπα της ακρίβειας: την τόνωση του εισοδήματος με ένα έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά, που έχουν σήμερα και τα περισσότερα έξοδα. Τη γενναία επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος. Αλλά και τη μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων. Τα μέτρα αυτά συνδυάζονται με ειδικές μέριμνες για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα».

Την ανεπάρκεια των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, παραδέχθηκε έμμεσα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κάνωντας λόγο για «μέτρα μετρημένα στο μέτρο της πραγματικότητας καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έθεταν σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα. Είναι ρυθμίσεις στοχευμένες και όχι οριζόντιεςευθυγραμμισμένες με τη συνετή δημοσιονομική πολιτική την οποία έχουμε εξαρχής χαράξει. Μία επιλογή που συγκλίνει με τις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά δεν αποκλίνει από τις αντοχές της οικονομίας. Και που αντιμετωπίζει το παρόν χωρίς να ναρκοθετεί το μέλλον».

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τέλος, ότι τα μέτρα θα ισχύουν για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ