Τούρκος υπουργός Άμυνας: «Προτείναμε στην Ελλάδα συνεκμετάλλευση του Αιγαίου - Λάβαμε θετική απάντηση»

Την τουριστική και οικονομική συνεκμετάλλευση του Αιγαίου προτείνει ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Τούρκος υπουργός Άμυνας: «Προτείναμε στην Ελλάδα συνεκμετάλλευση του Αιγαίου - Λάβαμε θετική απάντηση»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μαρίας Ζαχαράκη στο ethnos.gr, όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, ο Χουλουσί Ακάρ απάντησε: «Με την Ελλάδα διεξήχθησαν θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες για θέματα της επικαιρότητας. Βάλαμε στο τραπέζι τα θέματά μας με ειλικρίνεια, ανοιχτά, έντιμα και με διαφάνεια».

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι περιμένουν την ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα για τη συνάντηση αναφορικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και ότι αυτό το θέμα το συζήτησε στη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Και συνέχισε ακόμα πιο αποκαλυπτικά

«Αυτό είναι σημαντικό για την ευημερία των λαών των δύο χωρών και την κατανομή της ομορφιάς και του πλούτου του Αιγαίου. Υπάρχει τουρισμός, ψάρεμα και πολλά άλλα πλούτη. Είμαστε υπέρ της κοινής εκμετάλλευσής τους, το έχουμε πει αυτό. Λάβαμε θετική απάντηση από τον συνομιλητή μας υπό αυτή την έννοια, περιμένουμε να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε εποικοδομητικοί και θετικοί. Αυτή είναι η προσέγγισή μας»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ