Η Ελληνική Λύση συμφωνεί με το νομοσχέδιο Κεραμέως, αλλά το βρίσκει light και προτείνει «πανεπιστημιακούς ΛΟΚατζήδες»

«Μάχη» σώμα με σώμα για τις ακροδεξιές ψήφους δίνουν η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.
Η Ελληνική Λύση στηρίζει μεν το (αντι)εκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως, αλλά επειδή το βρίσκει light, προτείνει ακόμα και εκπαίδευση «πανεπιστημιακών ΛΟΚατζήδων», που θα μπορούν να επεμβαίνουν «άνευ ειδικής αδείας».
Όπως τότε. Το 1973.

Η Ελληνική Λύση συμφωνεί με το νομοσχέδιο Κεραμέως, αλλά το βρίσκει light και προτείνει «πανεπιστημιακούς ΛΟΚατζήδες»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Την ώρα που σύσσωμη η αντιπολίτευση τάσσεται, με πολεμικούς όρους, κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την πανεπιστημιακή αστυνομία, η κυβέρνηση βρήκε έναν -όχι και τοσο ανέλπιστο- σύμμαχο κατά τη συζήτησή του επί της Αρχής, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, όχι μόνο συμφωνεί με το νομοσχέδιο (χωρίς να ξεκαθαρίζει αν τελικά θα το ψηφίσει), αλλά θεωρεί ότι η κυβέρνηση αντέγραψε το πρόγραμμά της, «αλλά έκανε κάποια λάθη στην αντιγραφή», όπως δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Κωνσταντίνος Μπούμπας.

Η εισηγήτρια της Ελληνικής Λύσης, Σοφία Ασημακοπούλου, το πήγε μάλιστα ένα βήμα ακόμα πιο ακροδεξιά, καθώς πρότεινε την σύσταση ειδικού σώματος «πανεπιστημιακών ΛΟΚατζήδων» που θα παρεμβαίνει δίχως ειδική άδεια.
Συγκεκριμένα, δήλωσε πως «ξεκάθαρη πρόταση της Ελληνικής Λύσης είναι η δημιουργία ειδικού σώματος προστασίας των πανεπιστημίων, με προσωπικό άρτια εκπαιδευμένο, με ολοκληρωμένη στρατιωτική θητεία στις ειδικές δυνάμεις, το οποίο θα εγγυάται για την ασφάλεια των σπουδαστών και των ακαδημαϊκών και του λοιπού προσωπικού και θα μπορεί να παρεμβαίνει άνευ ειδικής αδείας όταν διαπιστώνει την τέλεση εγκληματικών πράξεων ή έκνομων ενεργειών».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ