Οικονόμου για τη διεθνή έκθεση - κόλαφο: «Προσβάλλει τον ελληνικό Τύπο»

Αντι να απολογηθεί για την έκθεση κόλαφο που δημοσιοποίησαν μεγάλοι διεθνείς οργανισμοί για την φίμωση του Τύπου στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θυμίζοντας άλλες εποχές, την χαρακτηρίζει σχεδόν "ανθελληνική" και μάλιστα κάνει κριτική στην αντιπολίτευση που την υιοθετεί.

Οικονόμου για τη διεθνή έκθεση - κόλαφο: «Προσβάλλει τον ελληνικό Τύπο»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Τρόμο προκαλεί στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία στη χώρα μας, η αντίδραση της κυβέρνησης στην διεθνή έκθεση του με τίτλο «Έλεγχος του μηνύματος: Προκλήσεις για το ανεξάρτητο ρεπορτάζ στην Ελλάδα».


Άνευ προηγουμένου διεθνής καταγγελία: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ελέγχει τα ΜΜΕ και φιμώνει τον Τύπο»


Η έκθεση αποτελεί πραγματικό κόλαφο για την ελληνική κυβέρνηση και ήδη προκαλεί πολλές αντιδράσεις στο εξωτερικό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με ανάρτησή του, δηλώνει πως η διεθνής έκθεση «προσβάλλει τον ελληνικό Τύπο».

«Συνιστά τουλάχιστον ευτέλεια το να υιοθετεί και να χρησιμοποιεί ελληνικό κόμμα μια έκθεση η οποία προσβάλλει τόσο τον ελληνικό Τύπο και τους λειτουργούς του, όσο και τους θεσμούς της Πολιτείας μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, για άλλη μια φορά, αναζητά σανίδα σωτηρίας από την πολιτική του απαξίωση στο ψέμα. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θυμούνται άριστα πόσο πάσχισε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καθυποτάξει τα ελληνικά ΜΜΕ. Οι διαγωνισμοί των «βοσκοτοπιών» είναι πολύ πρόσφατοι για να ξεχαστούν. Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου & η ανεξαρτησία του Τύπου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. Ο πλουραλισμός & η ελευθερία του λόγου και της κριτικής αποτελούν καθημερινή πρακτική. Κάθε πολίτης, έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί ελεύθερα από το μέσον που εκείνος επιλέγει, από την πληθώρα που υπάρχουν. Και κανένα διεθνές θεσμικό όργανο δεν αμφισβητεί αυτή την πραγματικότητα», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ