Ανακοίνωση - ντροπή της ΝΔ μετά τον διεθνή εξευτελισμό για τη φίμωση του Τύπου

Με μια ανακοίνωση - κατήφορο του δημοσίου διαλόγου, η ΝΔ κατηγορεί την αντιπολίτευση για τη μεγάλη διεθνή έκθεση - κόλαφο για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα.

Ανακοίνωση - ντροπή της ΝΔ μετά τον διεθνή εξευτελισμό για τη φίμωση του Τύπου
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σπασμωδική αντίδραση της ΝΔ μετά τον σάλο που προκάλεσε αποκαλυπτική έκθεση που δημοσιοποίησαν σήμερα μεγάλες διεθνείς ενώσεις για την ελευθερία του Τύπου και η οποία τονίζει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να φιμώσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία και τις αντίθετες φωνές

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ των στημένων τηλεοπτικών διαγωνισμών, του ελέγχου των αρμών της εξουσίας, της ΕΡΤ του Καψώχα και της Ακριβοπούλου, της στοχοποίησης δημοσιογράφων και των αυτόφωρων συλλήψεων, εμφανίζεται ως υπερασπιστής της ελευθερίας του Τύπου, γελάνε και τα βοσκοτόπια. Η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα όχι μόνο είναι θεσμικά κατοχυρωμένη, αλλά αποτελεί καθημερινή πρακτική στο πλαίσιο του κράτους Δικαίου, με μεγάλο πλουραλισμό μέσων και άσκηση κάθε είδους κριτικής στην κυβέρνηση και στους θεσμούς.

Αυτό το διαπιστώνει κάθε πολίτης, που έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί ελεύθερα, οποιαδήποτε στιγμή, από το μέσον της επιλογής του».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα, δήλωσε πως η έκθεση - κόλαφος, «προσβάλλει τον ελληνικό Τύπο»

Σχετικά με το θέμα, ο Αλέξης Τσίπρας, είχε δηλώσει πως «ο κ. Μητσοτάκης "έχει εμμονή με τον έλεγχο της πληροφορίας". Δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, το λέει η έκθεση επτά διεθνών οργανώσεων Τύπου, Media Freedom Rapid Response, σε μία συγκλονιστική έκθεση-κόλαφο για τις καθεστωτικές πρακτικές Μητσοτάκη. Αυτό που οι Έλληνες το ζουν κάθε μέρα, με τη φίμωση κάθε κριτικής, τις κάθε λογής λίστες Πέτσα και τις διώξεις δημοσιογράφων για τις έρευνές τους, τώρα το βλέπουν ξεκάθαρα και στην Ευρώπη. Η δήθεν "φιλελεύθερη" κυβέρνηση της ΝΔ μετατρέπει την Ελλάδα σε προβληματική χώρα για την ελευθερία του Τύπου, δηλαδή για την ίδια τη Δημοκρατία».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ