Κύρτσος για πανδημία: «Ασυγχώρητος ο θανατηφόρος λαϊκισμός του Μητσοτάκη»

Ακόμα μία σκληρή επίθεση του Γιώργου Κύρτσου στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχείρισης τη πανδημίας, αλλά και κατάθεση ερώτησης στον Ευρωπαίο Επίτροπο Δικαιοσύνης, για τη μονομέρεια των ελληνικών ΜΜΕ υπέρ της κυβέρνησης.

Κύρτσος για πανδημία: «Ασυγχώρητος ο θανατηφόρος λαϊκισμός του Μητσοτάκη»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Με 50 θανάτους την ημέρα -το τελευταίο 24ωρο είχαμε έξαρση στους 73- η κυβέρνηση καταργεί πιστοποιητικά και μέτρα. Πρόκειται για... θανατηφόρο λαϊκισμό με υπογραφή Μητσοτάκη. Από τον Σεπτέβριο του 2020 τον προειδοποιώ για τις συνέπειες των λαθών & των παραλείψεών του. Είναι ασυγχώρητος», γράφει σε ανάρτησή του ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, κατέθεσε ερώτηση στον Ευρωπαίο Επίτροπο Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς, για την προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα και την έλλειψη πολυφωνίας.

«Το ΕΣΡ καταγράφει τη συστηματική παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας αλλά οι εκπρόσωποί του δηλώνουν ότι δεν έχουν το αναγκαίο προσωπικό ούτε τα μέσα για να πραγματοποιήσουν ποιοτική έρευνα, όχι απλά ποσοτική, και να επιβληθούν στη συνέχεια ποινές για την παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Κύρτσος στην ερώτησή του.

Ολόκληρη η ερώτηση του έλληνα ευρωβουλευτή:

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για το 2020, το καθεστώς που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας απέχει από την πολιτική πολυφωνία και τους ευρωπαϊκούς κανόνες του κράτους δικαίου.

Συνολικά 61,7% του χρόνου των πανελλαδικών τηλεοπτικών καναλιών αφιερώθηκαν στην κυβερνητική παράταξη και μόλις 16,2% του χρόνου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ και 13,1% του τηλεοπτικού χρόνου στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σε ό,τι αφορά τη δημόσια τηλεόραση, 55,3% του χρόνου είναι αφιερωμένο στην κυβερνητική παράταξη, 16,7% στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και 16,7% στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το ΕΣΡ καταγράφει τη συστηματική παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας αλλά οι εκπρόσωποί του δηλώνουν ότι δεν έχουν το αναγκαίο προσωπικό ούτε τα μέσα για να πραγματοποιήσουν ποιοτική έρευνα, όχι απλά ποσοτική, και να επιβληθούν στη συνέχεια ποινές για την παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας.

Ερωτάται ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς, ο οποίος είχε επισημάνει σε παρέμβασή του στη Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ελληνικής Βουλής, τις σοβαρές ελλείψεις στη λειτουργία του ΕΣΡ, τι προτίθεται να κάνει για να μπορέσει το ΕΣΡ να εκπληρώσει την αποστολή του και εάν θα ζητήσει από την ελληνική να εφαρμόσει φιλελεύθερες, δημοκρατικές πρακτικές στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού κράτους δικαίου.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ