Μητσοτάκης: «Αν βάλουμε πλαφόν στην τιμή του ρεύματος θα επιβαρυνθούν πιο πολύ οι πολίτες» (video)

Δεν έχουν το Θεό τους.

Μητσοτάκης: «Αν βάλουμε πλαφόν στην τιμή του ρεύματος θα επιβαρυνθούν πιο πολύ οι πολίτες» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής προσπαθούσαν να καπηλευθούν την επιτυχία Ισπανίας και Πορτογαλίας, που θα επιλέξουν οι ίδιες τα μέτρα μείωσης των τιμών της ενέργειας για τους πολίτες. Σήμερα, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως αν μπει πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός και οι πολίτες να πληρώσουν πιο πολλά σε επιβαρύνσεις και φόρους.

«Μεμονωμένες κινήσεις, όπως τα εθνικά πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, δεν οδηγούν τελικά παρά μόνο στην επιβάρυνση των εθνικών προϋπολογισμών. Με άλλα λόγια, οι αυξήσεις επιστρέφουν στους πολίτες μέσω άλλων επιβαρύνσεων», ισχυρίστηκε μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτό που αποκρύπτουν οι ψεύτες της αντιπολίτευσης είναι πως οι εθνικές παρεμβάσεις (σ.σ. όπως αυτές που πέτυχαν Ισπανία και Πορτογαλία) κοστίζουν τελικά στα δημόσια ταμεία των χωρών, αναγκάζοντάς τις τελικά μετά να καταφεύγουν σε νέους φόρους. Είναι αδύνατον να απορροφηθεί το σύνολο των αυξήσεων που έχουν την αιτία τους μακριά από την πατρίδα μας, αλλά οι παρεμβάσεις στήριξης -για τις οποίες έχουμε ήδη πάρει αποφάσεις- είναι από τις πιο δυναμικές και από τις πιο πολυεπίπεδες σε ολόκληρη την Ευρώπη», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ