Πρωθυπουργός "παρατηρητής": «Να ετοιμαζόμαστε για παρατεταμένη αστάθεια και αβεβαιότητα»

Πρωθυπουργός
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Θα πρέπει ενδεχομένως να προετοιμαστούμε για μια περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας και αστάθειας. Οι επιπτώσεις είναι ήδη ορατές σε ολόκληρη την Ευρώπη. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ποσοστά πληθωρισμού που δεν έχουμε δει εδώ και 40 χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως περιέγραψε, «η γενεσιουργός αιτία είναι η άνοδος στις τιμές του φυσικού αερίου που συμπαρασύρει και τις τιμές του πληθωρισμού αλλά η κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να στηρίξει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Παρά τα προβλήματα και τις ελλείψεις στην αγορά ο πρωθυπουργός είπε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει καμία έλλειψη στην ελληνική αγορά. Η αγορά λειτουργεί καλά όμως θα είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε κάθε φαινόμενο αισχροκέρδειας», συμπληρώνοντας πως «η κυβέρνηση θα είναι κοντά στους πολίτες όπως το κάναμε και στην πανδημία». 

Και φυσικά καλά θα κάνουμε να προετοιμαστούμε καθώς όλοι ξέρουμε πόσο κοντά στους πολίτες ήταν η κυβέρνηση στην πανδημία.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ