Ακρίβεια: Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση (video)

Για τεχνητή απόκρυψη εμπορευμάτων λόγω αισχροκέρδειας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος εξέθεσε την κυβέρνηση για την ακρίβεια στο ρεύμα, αποκαλύπτωντας πως η ΓΣΕΒΕΕ είχε επισημάνει από τον Ιούνιο του 2021 στην κυβέρνηση, το "παιχνίδι" των παρόχων, με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις.

Ακρίβεια: Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχθώ πως τα αποθέματα της χώρας σε βασικά καταναλωτικά αγαθά έχουν εξαντληθεί μετά από 38-29 ημέρες πολέμου στην Ουκρανία. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει τεχνητή έλλειψη που οδηγεί σε ένα ράλλυ των τιμών σε ορισμένα προϊόντα όπως είναι για παράδειγμα το ηλιέλαιο και τα σιτηράΈχουμε βεβαίως και το παιχνίδι που γίνεται από τους παρόχους ενέργειας, διότι αν δει κάποιος και την χονδρεμπορική τιμή και τις τιμές της λιανικής θα δει ότι υπάρχει ένα αντικείμενο για το οποίο μέχρι και ο πρωθυπουργός μίλησε για υπερκέρδη των παρόχων», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, στον τηλεοπτικό σταθμό FLASH TV.

«Πως επιτρέπει όμως η κυβέρνηση αυτή την αισχροκέρδεια; Δεν μπορούμε να είμαστε θεατές και ο κόσμος να γονατίζει», ήταν η ερώτηση-παρέμβαση του δημοσιογράφου.

«Τον Ιούνιο του 2021, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, απελευθέρωσε τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Είχαμε επικοινωνήσει τότε με το υπουργείο Ενέργειας (υπουργός, Κωστής χατζηδάκης τότε) και ζητήσαμε να μην υπογραφεί η υπουργική απόφαση η οποία θα επέτρεπε στους παρόχους να προσαρμόσουν αυτές τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Δεν πήραμε καμία απάντηση. Προχώρησαν στην έκδοση της υπουργικής απόφασης και βλέπουμε από τον Αύγουστο – Σεπτέμβριο του 2021 ανατιμήσεις στα τιμολόγια των παρόχων. Σήμερα το ρεύμα είναι η ταφόπλακα για μια σειρά επιχειρήσεων», τόνισε ο κ. Καββαθάς.

Με τον δημοσιογράφο να απαντάει: «Πάντως στις επισημάνσεις σας, όχι μόνο δεν εισακουστήκατε αλλά οι πάροχοι έγιναν και προκλητικότεροι, διότι αλλάζουν μονομερώς συμβόλαια. Δηλαδή εγώ έχω συμβόλαιο χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής, πάει η εταιρεία και μου βάζει και ρήτρα. Είναι φοβερό αυτό που ζούμε».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ