"Βόμβες" μεγατόνων από Βαξεβάνη: «Ο Μανιαδάκης ήταν πηγή μου» - Αποκάλυψη για Στουρνάρα

Ο Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος κατέθετε ως προστατευόμενος μάρτυρας «Γιάννης Αναστασίου», ήταν μία από τις πηγές του, αποκάλυψε ο Κώστας Βαξεβάνης, στην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento ανέφερε μάλιστα ότι ο Νίκος Μανιαδάκης του είχε αποκαλύψει ότι ο Γιάννης Στουρνάρας τον απείλησε πως αν αλλάξει η κυβέρνηση θα τον «γαμήσει».

Ο Κώστας Βαξεβάνης σε ανάρτησή του στο facebook, υπογραμμίζει ότι κατέθεσε στην ανακρίτρια και μηνύματα και συνομιλίες, ενώ ζήτησε τα αποδεικτικά στοιχεία να διαβιβαστούν σκαι τον εισαγγελέα ώστε να διωχθεί ο Νίκος Μανιαδάκης για ψευδορκία ενώπιον της Βουλής και της ανακρίτριας και για πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Ο Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε μάλιστα «με τα νέα στοιχεία, που αποκαλύπτουν εκβιασμούς και απειλές μαρτύρων από τους εμπλεκόμενους-πολιτικά πρόσωπα, να ξανανοίξει η δικογραφία Novartis».

Ολόκλητη η αποκαλυπτική ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη:

«Πέφτουν στο λάκο που έσκαψαν για μένα. Από τη στιγμή που συγκεκριμένοι άνθρωποι επιχείρησαν να με ενοχοποιήσουν, μου έδωσαν το ηθικό και νομικό δικαίωμα να πω την αλήθεια γι αυτούς και να σπάσω το δημοσιογραφικό απόρρητο. Αποκάλυψα λοιπόν πως μια από τις πηγές μου ήταν ο Νίκος Μανιαδάκης ο οποίος κατέθετε ως προστατευόμενος μάρτυρας "Γιάννης Αναστασίου".

Ο Μανιαδάκης μου έδινε επί δύο χρόνια πληροφορίες για το σχέδιο χρηματισμού πολιτικών "Harvard Project" , για τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων αλλά και για αυτούς που τον εκβίαζαν να μην καταθέσει. Μου είχε αποκαλύψει πως ο Γιάννης Στουρνάρας τον είχε απειλήσει πως αν αλλάξει η κυβέρνηση θα τον "γαμήσει". Έλεγε μάλιστα πως έχουν έτοιμο νόμο για να εξουδετερώσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες και τους Εισαγγελείς. Αναγκάστηκα να καταθέσω στην ανακρίτρια μηνύματα και συνομιλίες.

Ζήτησα τα αποδεικτικά στοιχεία να διαβαστούν στον εισαγγελέα για να διωχθεί ο Μανιαδάκης για ψευδορκία ενώπιον της Βουλής και της Ανακρίτριας αλλά και για  πλαστογραφία μετά χρήσεως. Η πλαστογραφία αφορά μηνύματα που ανταλλάξαμε και τα οποία δεν παρέδωσε ολόκληρα αλλά μισά. Πλαστογράφησε δηλαδή το μήνυμα και την αλήθεια. Ζήτησα επίσης με τα νέα στοιχεία, που αποκαλύπτουν εκβιασμούς και απειλές μαρτύρων από τους εμπλεκόμενους-πολιτικά πρόσωπα, να ξανανοίξει η δικογραφία Novartis».

«Η αμεροληψία του δικαστή είναι συνταγματικό καθήκον του, η δικαστική ανεξαρτησία όμως είναι διαρκές ζητούμενο, που κρίνεται κάθε φορά από τις πράξεις και παραλείψεις του δικαστή. Σήμερα άρχισε η αποδόμηση ενός κατηγορητηρίου, που κατασκευάστηκε με πολιτική εκδικητικότητα και εμπάθεια και γι’ αυτό κακοποιεί την αλήθεια αγνοώντας ή και παραποιώντας κρίσιμα έγγραφα της δικογραφίας. Ωστόσο η αλήθεια και θα αποκαλυφθεί και θα εκδικηθεί τους βιαστές της» δήλωσε ο Γιάννης Μαντζουράνης, συνήγορος του Κώστα Βαξεβάνη.

Θυμίζουμε πως ο ίδιος ο σημερινός υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, έχει παραδεχθεί πως ο Νίκος Μανιαδάκης, υπήρξε συνεργάτης του.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ