Ρήτρα Μητσοτάκη: Πως ο πρωθυπουργός άλλαξε μέσα σε ένα μήνα άποψη για το λιγνίτη (video)

Ο πρωθυπουργός, κάτω από τι βάρος της πρωτοφανούς κοινωνικής οργής προς το πρόσωπό του, ανακοίνωσε την συνέχιση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, έως το 2028 και την αύξηση κατά 50% της εξόρυξης λιγνίτη για την επόμενη διετία. Τι έλεγε όμως μόλις πριν από ένα μήνα;

Ρήτρα Μητσοτάκη: Πως ο πρωθυπουργός άλλαξε μέσα σε ένα μήνα άποψη για το λιγνίτη (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Την τροποποίηση του προγράμματος απολιγνιτοποίησης εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κοζάνη, ομολογώντας ουσιαστικά ότι η βίαιη απολιγνιτοποίηση προκάλεσε «ηλεκτροσόκ» στους λογαριασμούς ρεύματος.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην τελετή εγκαινίων του νέου φωτοβολταϊκού πάρκου των Ελληνικών Πετρελαίων στην Κοζάνη ανέφερε: «Στην τρέχουσα συγκυρία η πολιτική μας οφείλει να είναι ευέλικτη. Ναι, για την επόμενη διετία σίγουρα, είναι λογικό να αυξήσουμε την παραγωγή ενέργειας από λιγνίτηαυξάνοντας κατά 50% την εξόρυξη, για να μειώσουμε την εξάρτηση από το φυσικό αέριο».

«Έπρεπε να συμβεί ένας πόλεμος που οδήγησε το φυσικό αέριο σε δεκαπλάσια τιμή για να γίνει προσωρινά πιο φθηνή η παραγωγή ενέργειας από το λιγνίτη. Ο λιγνίτης είναι λύση ανάγκης που έρχεται να υποκαταστήσει το συγκυριακά ακριβότερο και όχι εν αφθονία πλέον φυσικό αέριο», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εδώ να θυμίσουμε πως μόλις ένα μήνα πριν, ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στη Βουλή, δήλωνε απευθυνόμενος στην Αξιωματική Αντιπολίτευση: «Ο λιγνίτης πια είναι ένα εξαιρετικά ακριβό καύσιμο. Και σήμερα που μιλάμε, με τις τιμές του Φυσικού Αερίου εκεί που βρίσκονται, ο λιγνίτης δεν είναι ανταγωνιστικό καύσιμο. Σταματήστε να αναπαράγετε αυτή την "πιπίλα", ότι δήθεν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας είναι τόσο υψηλές επειδή η κυβέρνηση προχώρησε σε "βίαιη" απολινγιτοποίηση»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ