Οικονόμου για την ομιλία "μαχητή" του νεοναζιστικού Αζόφ: Μας ξεγέλασαν με την υποκριτική τους τέχνη

Ως «λανθασμένη και άστοχη» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την ομιλία μέλους του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ, στο πλαίσιο της ομιλίας Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Οικονόμου για την ομιλία
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μετά το σάλο και το πολιτικό θέμα που προέκυψε από την ομιλία μέλους του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε πως «η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη».


Ομιλία Ζελένσκι: "Φωτιά" στο Twitter για την απρέπεια με τον "μαχητή" του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ

Βουλή: Σε νεοναζί του Τάγματος Αζόφ έδωσε το λόγο ο Ζελένσκι (video)


Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

«Ο Πρόεδρος Ζελένσκι, στην ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, περιέγραψε τα δεινά που προκαλεί στον ουκρανικό λαό η ρωσική εισβολή και εστίασε στην ηρωική αντίσταση του λαού του. Η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη.

Είναι όμως εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή. Μια εισβολή που προκαλεί εκτελέσεις αμάχων και ανθρωπιστική καταστροφή.

Αν κάτι είναι ντροπή είναι να μην παίρνουν καθαρή θέση. Ντροπή είναι οι ίσες αποστάσεις και η στάση αγγαρείας που κράτησαν σήμερα στη Βουλή. Ήλθε η ώρα των καθαρών απαντήσεων: είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν; Άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει».

Και τα ερωτήματα παραμένουν: Ποιος διοργάνωσε την ομιλία; Γιατί το προεδρείο της Βουλής δεν είχε ενημέρωση για την παρέμβαση από μέλος νεοναζιστικού τάγματος στο πλαίσιο της ομιλίας Ζελένσκι;

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ