Ρέγκλινγκ: «Η Ελλάδα πρέπει να πετύχει το συμφωνημένο πλεόνασμα - Οι καταναλωτές έχουν αποταμιεύσεις»

Την ώρα που η ακρίβεια και η πανδημία έχουν σαρώσει οικονομικά και ψυχολογικά την ελληνική κοινωνία, η κυβέρνηση φαίνεται ανήμπορη να πιέσει για δημοσιονομική χαλαρώτητα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Μάλιστα ο Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε πως οι έλληνες λόγω της πανδημίας έχουν αποταμιεύσεις και αυτό θα αμβλύνει τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης.

Ρέγκλινγκ: «Η Ελλάδα πρέπει να πετύχει το συμφωνημένο πλεόνασμα - Οι καταναλωτές έχουν αποταμιεύσεις»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο απερχόμενος επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, έβαλε τέλος στις οποίες ελπίδες της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση της δημοσιονομικής χαλαρότητας και τόνισε πως η Ελλάδα θα πρέπει το 2023 να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο συμφωνημένο στόχο.

«Η δημοσιονομική σύνεση είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα, για τη διατήρηση της βιωσιμότητας του χρέους και της εμπιστοσύνης της αγοράς» ώστε να επιτύχει άνοδο της επενδυτικής βαθμίδας από τους οίκους αξιολόγησης, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε συνέντευξή του στο «Κεφάλαιο» και στο «Capital.gr».

«Οι καταναλωτές συσσώρευσαν ένα σημαντικό απόθεμα αποταμιεύσεων κατά τη διάρκεια των δύο ετών της πανδημίας, αποταμιεύσεις που υπερβαίνουν αυτό που θα είχαν συσσωρεύσει χωρίς την πανδημία. Αυτό το πρόσθετο απόθεμα αποταμιεύσεων μπορεί να συμβάλει στην άμβλυνση της μείωσης της αγοραστικής δύναμης που προκαλείται από τις υψηλότερες τιμές της ενέργειας»», τόνισε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Εντάξει, καταλάβαμε.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ