Καταιγιστικές εξελίξεις μετά τον "ποταμό" αποκαλύψεων του Κώστα Βαξεβάνη στο Kontra (video)

Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό μετά τη συνέντευξη "ποταμό" του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας Documento στην εκπομπή Kontra24.

Καταιγιστικές εξελίξεις μετά τον
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στη συνέντευξή του στην Αναστασία Γιάμμαλη, ο Κώστας Βαξεβάνης ανέφερε, μεταξύ πολλών άλλων, ενδεικτικά, τα παρακάτω:

- Όταν αποδόθηκαν οι κατηγορίες εναντίον μου, 19 Ιανουαρίου του 2022 και πήγα στην ανακρίτρια για να πάρω προσθεσμία πριν να απολογηθώ, υπήρχαν όλα τα κανάλια για να δείξουν ότι οδηγούμαι στην ανακρίτρια με 4 κακουργήματα. Αυτοί προχθές που έκανα τις μεγάλες αποκαλύψεις, που είχαν ενδιαφέρον όλα αυτά και έπρεπε να ρωτήσουν, να μάθουν, να μεταφέρουν στον κόσμο, απουσίαζαν. Το δεύτερο σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχουν από την Κυριακή μετά τις αποκαλύψεις του Documento, δεν υπάρχει κιχ. Υπάρχει άκρα του τάφου σιωπή.

- Ο κ. Στουρνάρας, ο είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση μετά τις κατηγορίες του Μανιαδάκη. Δηλαδή ο Μανιαδάκης λέει συγκεκριμένα ότι 20 Απριλίου του 2018, τον κάλεσε στην Τράπεζα τη Ελλάδας παρακαλώ ο κ. Στουρνάρας ως ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, και του είπε ότι "ξέρουμε ότι είσαι προστατευόμενος μάρτυρας, εαν δεν έρθεις με το μέρος μας θα σε γ@μήσουμε". Άφησε να εννοηθεί ότι είναι μια Αγία Τριάδα, με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, ο οποίος ετοίμαζε μάλιστα νομοθετικό πλαίσιο για να γίνει τι; Για να διωχθούν και να εξοντωθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι εισαγγελείς.

 - Η διαφορά του σκανδάλου Novartis με το οποιο άλλο σκάνδαλο που υπάρχει η πεποίθηση και η απόδειξη ότι δεν τιμωρήθηκε, όπως η Siemens, είναι ότι για πρώτη φορά δεν έχουμε απλά ατιμωρησία και βόλεμα των εμπλεκόμενων, έχουμε και την προσπάθεια να τιμωρηθούν όσοι το αποκάλυψαν ή ασχολήθηκαν με την υπόθεση. Είναι σαφής ποιοτική διαφορά που υποδηλώνει κι την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δικαιοσύνη και η δημοκρατία στη χώρα.

- Εδώ βγήκε ο πρωθυπουργός της χώρας και είπε ότι δημοσιογράφοι που δεν έχουν πάει καν να απολογηθούν στον ανακριτή, ότι είναι κακούργοι και συμμορίτες. Τι λέμε τώρα; Βγαίνει πρωθυπουργός της χώρας μεσ' την ελληνική Βουλή και λέει ότι αυτοί είναι κακούργοι και είναι εγκληματική οργάνωση και πρέπει να πάνε φυλακή. Αυτό λέει ο πρωθυπουργός της χώρας.

- Δεν υπάρχει πιο προκλητικό κείμενο στην ιστορία της ελληνικής δικαιοσύνης από τις διατάξεις αρχειοθέτησης των υποθέσεων του Άδωνη Γεωργιάδη και του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Είναι πρωτοφανές μία αρχειοθέτηση να λέει ότι ψάξαμε τον κ. υπουργό Αβραμόπουλο και του βρήκαμε 1 εκατ. ευρώ, το οποίο όπως λέει η ίδια πράξη αρχειοθέτησης και τα πορίσματα, κατέθεσε η πεθερά του διακόσια πεντακοσάευρα στον κοινό λογαριασμό της κόρης της και του Αβραμόπουλου και βρέθηκαν ένα εκατομμύριο ευρώ αδικαιολόγητα και λέει ότι επειδή είναι απροσδιόριστο ποσό, άρα δεν είναι από τη Novartis. Υπάρχει ο όρος αδιευκρίνιστος στη νομική επιστήμη; Υπάρχει εισαγγελέας που λέει ότι υπάρχει κάτι αδιευκρίνιστο και εγώ κλείνω την υπόθεση αντί να την ανοίξω.

- Στον δε Άδωνη Γεωργιάδη, βρήκαν 300.000 ευρώ τα οποία ονόμασαν ούτε αδικαιολόγητα, ούτε μαύρα, ούτε παράνομα. Τα χαρακτήρισαν αδιευκρίνιστα και αντί να συνεχίσουν την έρευνα για να διευκρινίσει ο Άδωνις ή η γραμματέας του που τα έβαζε ή οποιοδήποτε άλλος, πόθεν; Το παίρνουμε ως μια νομική έννοια που δεν είναι επιβαρυντική , αλλά αθωωτική για έναν κατηγορούμενο. Μιλάμε για πρωτοφανή πράγματα.

- Εγώ λέω ότι έχουμε μια δικαιοσύνη, που αν ρωτήσετε το θυρωρό που έχετε απ' έξω, τον οπερατέρ, τον πατέρα μας, τη μάνα μας και τον κάθε κάτοικο αυτής της χώρας, είναι βέβαιοι ότι αυτή η δικαιοσύνη χειραγωγείται και εξυπηρετεί συμφέροντα.

- Ποια πράξη έχει κάνει η ελληνική κυβένρηση να διεκδικίσει χρήματα από τη Novartis; Αυτοί που λένε ότι ήταν σκάνδαλο μόνο των γιατρών ή ότι είναι σκευωρία. Υπάρχει μια απόφαση συμφωνίας της Novartis εξωδικαστική με το αμερικανικό δημόσιο. για την Ελλάδα. Η Ελλάδα που είναι θιγόμενη; Που έχει δώσει δηλαδή χρήματα του δηοσίου για αυτή την ιστορία; Το σκάνδαλο Novartis είχε δύο πράγματα: Το ένα ήταν ότι χρηματίζονταν γιατροί για υπερσυνταγογράφηση. Το δέυτερο είναι ότι χρηματίζονταν πολιτική και κυβερνητικοί παράγοντες για να καθορίζουν τιμές. Τις τιμές δεν τις καθορίζουν οι γιατροί ή ο θυρωρός του υπουργείου Υγείας. Τις καθορίζουν οι επιτροπές με την εποπτεία και την υπογραφή στο τέλος του υπουργού Υγείας.

Δείτε ολόκληρη την αποκαλυπτική συνέντευξη του Κώστα Βαξεβάνη στο Kontra24:

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ