Βαξεβάνης: «Προλάβετε πριν γίνει ο Μανιαδάκης νέος Χριστοφοράκος»

Νέα στοιχεία κατέθεσε σήμερα κατά την απολογία του στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, σημειώνοντας τον κινδύνο πιθανής διαφυγής του Νίκου Μανιαδάκη στο εξωτερικό, όπως είχε συμβεί στην υπόθεση Siemens με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Βαξεβάνης: «Προλάβετε πριν γίνει ο Μανιαδάκης νέος Χριστοφοράκος»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Συγκεκριμένα ο Κώστας Βαξεβάνης, ζήτησε τα αποκαλυπτικά στοιχεία που έχει καταθέσει σχετικά με το διπλό και ύποπτο ρόλο του Νίκου Μανιαδάκη και τους ισχυρισμούς του περί εκβιασμού από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, να διαβιβαστούν με βάση το άρθρο 38 του Ποινικού Κώδικα στην Εισαγγελία, καθώς όπως κατέθεσε επικαλούμενος δημοσιογραφικές πληροφορίες, υπάρχει κίνδυνος διαφυγής του Νίκου Μανιαδάκη στο εξωτερικό.

Όπως είπε ο εκδότης του Documento, ο Νίκος Μανιαδάκης έχει ήδη προσπαθήσει ως εμπλεκόμενο πρόσωπο στην υπόθεση Novartis να διαφύγει στο εξωτερικό, δίχως όμως επιτυχία.

Με τα νέα στοιχεία που κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης, ο Ν. Μανιαδάκης τοποθετείται ξανά ως πρόσωπο κλειδί στο σκάνδαλο Novartis και δεν αποκλείεται να επιχειρήσει και πάλι να διαφύγει στο εξωτερικό, όπως είχε κάνει το 2009 ο Μιχάλης Χριστοφοράκος της Siemens.

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος κατέθεσε στην ανακρίτρια απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που είχε ανταλλάξει με το Νίκο Μανιαδάκη, τον οποίο έχει κατονομάσει ως μία από τις "πηγές" του για το σκάνδαλο Novartis. Ο Μανιαδάκης είχε αποκαλύψει στο στον Κ. Βαξεβάνη πτυχές του σκανδάλου Novartis καθώς επίσης και ότι είχε πέσει θύμα εκβιασμού από τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα.

Υπενθυμίζεται πως ήδη τα νέα στοιχεία που έχει καταθέσει ο Βαξεβάνης στην ανακρίτρια, συνιστούν σύμφωνα με έγκριτους νομικούς «νέα πραγματικά περιστατικά ή στοιχεία» υπό την έννοια του άρθρου 43 παρ. 6 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Για το λόγο αυτό κρίνεται ως «επιβεβλημένη» η ανάσυρση των δικογραφιών που αρχειοθετήθηκαν ώστε να μην παραμένουν σκιές στα ελεγχόμενα πολιτικά και μη πρόσωπα, τα οποία και θα πρέπει να κληθούν εκ νέου προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι.

Η απολογία του Κώστα Βαξεβάνη αναμένεται να συνεχιστεί αύριο Τετάρτη , 13 Απριλίου.


πηγη: documentonews.gr 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ