Μητσοτάκης κατά μακροχρόνια ανέργων: «Υπάρχουν δουλειές αλλά δεν έχουν βασικές δεξιότητες»

"Ατομική ευθύνη" και στην ανεργία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μία άκρως προσβλητική για τους μακροχρόνια άνεργους, ομιλία.

Μητσοτάκης κατά μακροχρόνια ανέργων: «Υπάρχουν δουλειές αλλά δεν έχουν βασικές δεξιότητες»
ΠΡΟΒΟΛΗ

"Ατομική ευθύνη" στους ανέργους έριξε ο πρωθυπουργός για το ότι δεν βρίσκουν δουλειά, με ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, με τον άκρως ειρωνικό τίτλο  «Δουλειές Ξανά».

Την ώρα που η κοινωνία καταρρέει οικονομικά και ψυχολογικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη γραμμή Χατζηδάκη, έκανε λόγο για χιλιάδες ανέργους που μπορούν να βρουν δουλειά καθώς υπάρχουν θέσεις εργασίας, αλλά δεν θέλουν η δεν διαθέτουν «βασικές δεξιότητες».

«Στα τέλη του 2021 περισσότεροι από τους μισούς εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ δεν είχαν βρει δουλειά για πάνω από ένα έτος. Μιλάμε για σχεδόν 600.000 συμπολίτες μας με το ένα τρίτο να είναι δηλωμένοι άνεργοι για παραπάνω από 5 χρόνια, ενώ 50.000 είναι κατά δήλωσή τους σε αυτήν την κατάσταση για πλέον της μίας δεκαετίας. Και όμως την ίδια στιγμή που έχουμε ένα δομικό πρόβλημα μακροχρόνιας ανεργίας αυτή η ανεργία συνυπάρχει με κενές θέσεις εργασίας. Δεν αναφέρομαι μόνο σε εξιδεικευμένες δουλειές όπως αυτές που δημιουργούνται στους κλάδους της τεχνολογίας αλλά αρκετές δουλειές που θα μπορούσαν να καλυφθούν εάν οι υποψήφιοι διέθεταν βασικές δεξιότητες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ