Παφίλης σε Χατζηδάκη: «Κόφτε το - Δε ντρέπεστε λίγο;» (video)

Αφοπλιστική απάντηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη στον Κωστή Χατζηδάκη που συνεχίζει να επικαλείται ελάχιστες περιπτώσεις εγγεγραμμένων ανέργων με υψηλό εισόδημα, ώστε να μειώσει πλασματικά το σύνολο των ανέργων, που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο.

Παφίλης σε Χατζηδάκη: «Κόφτε το - Δε ντρέπεστε λίγο;» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Προκειμένου να δικαιολογήσει τους εισοδηματικούς κόφτες για την εγγραφή στο μητρώο ανέργων, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε πως «θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τους πραγματικούς ανέργους από τους καταχραστές, τους καταχραστές δεν τους καλύπτουμε, μέχρι τώρα δυστυχώς δεν ήταν παράνομοι».

Για να πάρει την απάντηση από τον Θανάση Παφίλη:

«Θα το πω λαϊκά, κύριε Χατζηδάκη. Κόφτε αυτό που λέτε για τους καταχραστές. Πόσοι έχουν πάνω από 30.000 ευρώ εισόδημα; Πέστε μας. Είπατε 1.230 έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ. Πόσοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ; Είναι 1.100.000 εργαζόμενοι. Δεν ντρέπεστε λίγο;

Και γιατί τόσα χρόνια δεν κάνατε τίποτα γι' αυτούς που έχουν τέτοιο εισόδημα, εσείς που φωνάζετε τώρα; Εσείς δεν κυβερνάγατε και οι υπόλοιποι; Γιατί δεν το λύσατε αυτό; Το χρησιμοποιείτε ως πρόσχημα, αλλά είναι πρόστυχο να χρησιμοποιείτε τους 1.230 για 1.100.000 ανέργους. Βγάλτε τους, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Γιατί δεν το κάνατε τόσο καιρό; Τώρα όμως το κάνετε σκόπιμα. Για να περάσετε όλα τα υπόλοιπα. Σας λέω όμως σταματήστε το, γιατί εξαγριώνονται 1 εκατομμύριο άνθρωποι όταν τα ακούνε αυτά».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ