Τσακαλώτος εν μέσω αποδοκιμασιών: Είναι εκβιασμός η πρόταση Τσίπρα για μία κάλπη (video)

Εντάσεις, αποδοκιμασίες, ειρωνίες, ομιλίες εκτός προγράμματος και αντεγκλίσεις κορυφαίων στελεχών, περιείχε η δεύτερη ημέρα του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τσακαλώτος εν μέσω αποδοκιμασιών: Είναι εκβιασμός η πρόταση Τσίπρα για μία κάλπη (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε το λόγο εκτός διαδικασίας στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προκαλόντας ένταση με το προεδρείο και ζήτησε, να διαχωριστούν οι κάλπες για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση του κόμματος.

«Μπορεί κάποιος να είναι υπέρ της πρότασης του προέδρου για την εκλογή του προέδρου. Μπορεί κάποιος να είναι υπέρ της πρότασης του προέδρου για την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής. Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος να είναι αυτά "πακέτο". Μπορεί κάποιος σύντροφος να είναι υπέρ της μίας λύσης και να μην είναι υπέρ της άλλης λύσης, αυτό είναι λογικό. Έχουμε δώσει μάχη μέσα στη Βουλή με τη ΝΔ που μας φέρνει σε ένα άρθρο και κάτι καλό και κάτι κακό για να μας ζορίσει. Δεν θα το κάνουμε στο κόμμα μας αυτό. Δεν είναι σωστό να εκβιάζονται –οι σύνεδροι- να ψηφίσουμε πακέτο και τις δύο προτάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, εν μέσω αποδοκιμασιών και ειρωνικών εκφράσεων από συνέδρους.

Τζανακόπουλος σε Ομπρέλα: Διασπάτε τη διαδικασία

Αμέσως μετά, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, έλαβε το λόγο και απάντησε με φανερό εκνευρισμό στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την πρόταση της "Ομπρέλας" που είχε προηγηθεί.

«Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία συνολική πολιτική, ενιαία οργανωτικά και μεθοδολογικά πρόταση του προέδρου, η οποία έχει από πίσω της ένα συγκεκριμένο ενιαίο σκεπτικό. Ότι δηλαδή είναι αυτονόητο το δικαίωμα του συνόλου των μελών να ψηφίζουν για να εκλέγουν την ηγεσία του κόμματος. Δηλαδή την Κεντρική Επιτροπή και τον πρόεδρο. Δεν νοείται λοιπόν καθοιονδήποτε τρόπο διάσπαση αυτής της ενιαίας διαδικασίας, διότι αυτή η διάσπαση θα ισοδυναμούσε με διάσπαση του σκεπτικού και μετατροπή αυτής της πρότασης σε ένα είδος εκλογικού κόλπου. Να αποφασίσει το σώμα αυτό που συζητάμε αυτή τη στιγμή γιατί δεν είναι μόνο διαδικαστικό αλλά και αμιγώς πολιτικό», τόνισε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Τελικά από την ψηφοφορία που έγινε διά ανατάσεως χειρός, εγκρίθηκε η πρόταση της ηγεσίας και ο τρόπος εκλογής προέδρου και Κ.Ε. θα γίνει σήμερα (16/04) με ενιαία ψηφοφορία, και με διαχωρισμό σε δύο κάλπες.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ