Μανιαδάκης: Στην Αγγλία ο μάρτυρας "κλειδί" για Novartis - Επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες Βαξεβάνη

Πριν λίγες μέρες, ο Κώστας Βαξεβάνης στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου, είχε προειδοποιήσει πως ο Νίκος Μανιαδάκης ενδέχεται να διαφύγει στο εξωτερικό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αυτή τη στιγμή ο Νίκος Μανιαδάκης βρίσκεται στο Άσκοτ της Αγγλίας.

Μανιαδάκης: Στην Αγγλία ο μάρτυρας
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως αναφέρει το documentonews.gr, o Νίκος Μανιαδάκης έφυγε μετά  μετά τις αποκαλύψεις του Documento ότι εκβιαζόταν. 
O Kώστας Βαξεβάνης είχε κάνει αίτηση στην Ανακρίτρια να του ζητήσει ενόρκως να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τους διαλόγους μαζί του από τους οποίους προκύπτει ότι εκβιαζόταν από Στουρνάρα.

Επίσης ζήτησε ακόμη και κατ αντιπαράσταση εξέταση. Αν γινόταν αυτό,  ή θα επιβεβαίωνε  ή θα διωκόταν για ψευδορκία λόγω των αποδεικτικών στοιχείων που υπάρχουν.

Σε κάθε περίπτωση καταρρέει το κατηγορητήριο, εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη,  ενώ βρισκόμαστε κοντά στην ανάσυρση της δικογραφίας Novartis που έκλεισε με τα “αδιευκρίνιστα” του Άδωνη και του Αβραμόπουλου.

Όμως το πρόσωπο κλειδί είναι στο εξωτερικό και  θυμίζει τον Μιχ. Χριστοφοράκο που διέφυγε στη Γερμανία όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Siemens. Αυτό έγινε τον Μάιο του  2009  κι ενώ τον περίμεναν να εμφανιστεί ενώπιον του τότε 4ου ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού και να απολογηθεί για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της γερμανικής εταιρείας.

Ο Μ. Χριστοφοράκος, συνελήφθη στο Μόναχο, αλλά οι γερμανικές αρχές απέρριψαν το αίτημα να εκδοθεί στην Ελλάδα και να δικαστεί. Έκτοτε παραμένει στη Γερμανία και σε παρεμβάσεις του επιμένει ότι δεν είχε ανάμιξη.

Με παρόμοιο τρόπο διέφυγε στο εξωτερικό και το άλλο μεγαλοστέλεχος της Ζίμενς Χρήστος Καραβέλας. Σε βάρος του έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Η σχετική ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη:

Ζήτησα από την Ανακρίτρια να καλέσει τον Μανιαδάκη να καταθέσει ενόρκως για τις συνομιλίες μαζί μου. Δεν το έκανε. Προειδοποίησα στην απολογία μου ότι η Δικαιοσύνη έχει την ευθύνη δημιουργίας ενός νέου Χριστοφοράκου. Από την Πέμπτη ο Μανιαδάκης είναι στο Άσκοτ της Αγγλίας.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ