Αγαπηδάκη: «Δεν καταργούνται τα μέτρα προστασίας, καταργείται η υποχρεωτική τους τήρηση» (video)

"Ατομική ευθύνη" και με τη βούλα, από την πρώην Ειδική Γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και νυν Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Αγαπηδάκη: «Δεν καταργούνται τα μέτρα προστασίας, καταργείται η υποχρεωτική τους τήρηση» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Θέλω να τονίσω κάτι το οποίο συχνά το παρανοούμε. Δεν καταργούνται τα μέτρα προστασίας, καταργείται η υποχρεωτική τους τήρηση. Η πολιτεία εμπιστεύεται τους πολίτες πως έχουν εξοικειωθεί με τα μετρά προστασίας και είναι σε θέση να τα ακολουθούν και να προστατεύουν τον εαυτό τους, χωρίς να χρειάζεται να τα επιβάλλουμε», δήλωσε με νόημα η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπιδάκη, στη σημερινή (20/04) έκτακτη ενημέρωση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη για την πανδημία.

Όπως γίνεται σαφές, η κυβέρνηση με το «νέο μοντέλο διαχείρισης της πανδημίας», αποδίδει πλέον εξ' ολοκλήρου την ευθύνη στους πολίτες, καθώς για πρώτη φορά δηλώνει επίσημα κάποιος αξιωματούχος πως «τα μέτρα ισχύουν, απλά δεν είναι υποχρεωτική η τήρησή τους».

«Βρισκόμαστε στα μέσα της πανδημίας, αυτό σημαίνει ότι στα μέσα Αυγούστου ο στόχος είναι να μην μολυνθούμε και το νέο μοντέλο διαχείρισης έχει αυτό το σκοπό. Την προστασία αλλά και να ζούμε με μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας χωρίς να διακόπτουμε την κοινωνική μας δραστηριότητα» ανέφερε επίσης η Ειρήνη Αγαπηδάκη, τονίζοντας πάντα πως πως πρέπει να υπάρχει ατομική ευθύνη, καθώς «ο κόσμος έχει εξοικειωθεί με τα μέτρα προστασίας μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ