Ο Βασίλης Οικονόμου αποκαλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «γόνο με 18 αυτοκίνητα» (video)

Οι δηλώσεις του πιστού "προεδρικού" βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου για το «τζάμπα που πέθανε» και τους «πολίτες που πρέπει να πληρώνουν τους λογαριασμούς», προκάλεσαν οργή στους πολίτες, αλλά ας θυμηθούμε τι έλεγε στο παρελθόν ο Β. Οικονόμου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν ο πρόεδρος της ΝΔ ζητούσε μείωση του αριθμού των βουλευτών στη Βουλή.

Ο Βασίλης Οικονόμου αποκαλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «γόνο με 18 αυτοκίνητα» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Ακούω ένα γόνο που έδωσε το βουλευτικό αμάξι. Ναι, γιατί έχει 18 αμάξια (...) Δεν τον πόνεσε. Είναι ο κύριος που λέει 200 βουλευτές. Γιατί 200; 50, 20 βουλευτές. Αλλά με μία προϋπόθεση: Δεν θα πολιτεύονται οι γόνοι κύριε. Θα δούμε θα ξαναμιλήσει ο λαλίστατος για 200 και 20 και 50 βουλευτές;», έλεγε το 2011, ο νυν βουλευτής της ΝΔ, για το νυν πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που υποστήριζε τότε οι βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο θα πρέπει να είναι 200 και όχι 300.


Βουλευτής ΝΔ για διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά: «Το τζάμπα και το δωρεάν τελείωσε» (video) 

Βέβαια, δεν είναι το μόνο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος που έχει μιλήσει δημοσίως απαξιωτικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του κόμματος -και προσωπική επιλογή του Κ. Μητσοτάκη- Άδωνις Γεωργιάδης, τον έχει αποκαλέσει «βαθύπλουτο γόνο που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του» και «λαίκιστή».


Καζάνι που βράζει η κοινωνία με Οικονόμου και ΝΔ - Τα σχόλια στο Twitter


Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε πει, αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Ζούμε στην εποχή του λαϊκισμού, ο οποίος δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει. Χθες ας πούμε πήρε τη μορφή ενός βαθύπλουτου γόνου του πολιτικού μας συστήματος, ο οποίος βρήκε τη λύση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας στη βουλευτική αποζημίωση και στα δήθεν προνόμια των βουλευτών».

Βεβαίως, αν είσαι βαθύπλουτος γόνος μπορείς να έχεις πολλές φιλοσοφικές ανησυχίες. Επειδή προφανώς ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που δεν χρειάζεται να εργάζονται ποτέ στη ζωή τους άρα δεν έχει καμία ανάγκη για οτιδήποτε όσον αφορά τη λύση των πραγματικών προβλημάτων της ζωής.

Μια τέτοιου τύπου συζήτηση θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον για να λύσουμε πράγματι τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας και να δώσουμε πράγματι λύσεις στο σταυροδρόμι στο οποίο βρισκόμαστε. Όχι λύσεις λαϊκίστικες τύπου Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά λύσεις πραγματικές».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μάλιστα είχε αναφερθεί, με ειρωνικό τρόπο και στην σχέση του σημερινού πρωθυπουργού και της οικογένειας Μητσοτάκη με τη SIEMENS.

«Ιδιαίτερα δε ένας άνθρωπος που εκπροσωπεί και μία οικογένεια την οποία τόσες πολλές δεκαετίες τόσα προσέφερε στον τόπο χωρίς ποτέ να ακουστεί οποιαδήποτε εμπλοκή τους ή οποιαδήποτε σχέση, με εταιρεία ιδιωτική, ή οποιαδήποτε άλλη. Πάντα πληρώνοντας από την τσέπη τους καταστρεφόμενη η περιουσία τους από την εμπλοκή τους στον ελληνικό πολιτικό σύστημα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, στην τηλεοπτική του εκπομπή.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ