Πόρισμα ΡΑΕ: "Μαγείρεμα" για μείωση του ποσού στα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας

Προσπάθεια να πέσει "ψαλίδι", κατά σχεδόν 1 δισ., στο ιλιγγιώδες ποσό υπερκερδών των παρόχων ενέργειας, κάνει η κυβέρνηση, μέσω διαρροών καθώς έχει υποσχεθεί φορολόγηση 90%.

Πόρισμα ΡΑΕ:
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στο πρόσφατο διάγγελμά του μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού μετά από πολλούς μήνες, αναγκάστηκε να αποδεχθεί τη νόμιμη "ληστεία" της ρήτρας αναπροσαρμογής, προσπάθησε να βγάλει από το δημόσιο διάλογο τη λέξη "υπερκέρδη", κάνοντας λόγο για «υπερέσοδα».

Σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές, το περίφημο πόρσμα της ΡΑΕ κάνει λόγο για περίπου 600 εκατ. ευρώ υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας. Το πόρισμα φέρεται να έχει ήδη παραδοθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας κάλυψε την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2021 έως και τον Μάρτιο του 2022, ενώ θα πραγματοποιηθεί και νέος έλεγχος για Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο του 2022. 

Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τόνισε πως «ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι στο ποσό που θα αποσαφηνιστεί θα υπάρξει ένα έκτακτο τέλος, ένας έκτακτος φόρος 90% και τα χρήματα αυτά θα ενισχύσουν την χρηματοδότηση του εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της ακρίβειας. Διευκρινήσεις για το πόρισμα της ΡΑΕ θα δοθούν από το αρμόδιο υπουργείο το επόμενο διάστημα».

«Μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση θα επανέλθει κεντρικά με τα συμπεράσματά της, καθώς της έχει κοινοποιηθεί το πόρισμα της ΡΑΕ και τι ακριβώς έχει συμβεί με τα υπερέσοδα των παραγωγών ενέργειας αναφορικά με τους λογαριασμούς ρεύματος», είπε από τη μεριά του, ο υπουργός Επικρατείας και πρώην διευθυντής του ΣΕΒ, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ