Φρανσουά Φιγιόν: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση το ίνδαλμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνη Γεωργιάδη

Γαλλικό δικαστήριο επικύρωσε την τελεσίδικη κάθειρξη ενός έτους στον πρώην πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος σε ένα σκάνδαλο που εκτροχίασε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του 2017.

Φρανσουά Φιγιόν: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση το ίνδαλμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνη Γεωργιάδη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Οι αποκαλύψεις σχετικά με την έρευνα κατά του Φιγιόν, τορπίλισαν την προεδρική εκστρατεία του συντηρητικού Φιγιόν το 2017, αφήνοντας ανοιχτό τον δρόμο τότε για τον Εμανουέλ Μακρόν.

Στην ακρόαση εφέσεων, οι εισαγγελείς είπαν ότι υπήρχαν σαφείς αποδείξεις ότι ο Φιγιόν και ο βουλευτής του τμήματος Sarthe, Marc Joulaud, απασχολούσαν τη σύζυγο του Φιγιόν, Πενέλοπε Φιγιόν ως κοινοβουλευτική βοηθό μεταξύ 1998 και 2013, χωρίς στη πραγματικότητα η σύζυγος του Φιγιόν να εργάζεται.

Θυμίζουμε πως ο Δεξιός υποψήφιος για τη Γαλλική προεδρεία το 2017 -και σχεδόν σίγουρος τότε πρόεδρος- Φρανσουά Φιγιόν, αποτελούσε ίνδαλμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως σημειώνει στο άρθρο του "Οι εντιμότατοι φίλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη", ο αρχισυντάκτης του 2020mag.gr, Κωνσταντίνος Ταχτσίδης:

«Οι αναρτήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη τότε ήταν τόσο πανηγυρικές, που ο πρόεδρος της ΝΔ μας ενημέρωνε πως εκτός της κοινής συντητηριτικής πολιτικής, με τον Φιγιόν τους ένωνε και το ότι είχαν την ίδια μέρα γενέθλια, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν εκστασιασμένος για τον "φιλελεύθερο Δεξιό που θα μεταρρυθμίσει το αριστεροκρατούμενο κράτος της Γαλλίας"».

Και το άρθρο συνεχίζει:

«Τελικά, όπως αποδείχθηκε, ο Φρανσουά ήταν μπλεγμένος σε ένα τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο διαφθοράς, καθώς η σύζυγός του, Πενελόπ Φιγιόν, έλαβε περίπου 900.000 ευρώ σε διάστημα οκτώ ετών, αρχικά ως κοινοβουλευτική βοηθός του και κατόπιν ως βοηθός του αναπληρωτή του στην Εθνοσυνέλευση, χωρίς όμως να έχει εργαστεί ούτε λεπτό. Επιπρόσθετα ο Φιγιόν φέρεται να είχε διορίσει και δυο παιδιά του στο δημόσιο ως δικηγόρους ενώ δεν ήταν.

Το προεκλογικό πρόγραμμα του Φρανσουά Φιγιόν περιελάμβανε τότε σωρεία θατσερικών «μεταρρυθμίσεων». Μεταξύ αυτών, 500.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλωνπερικοπές πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ από το κοινωνικό κράτος πρόνοιας, ενώ είχε υποσχεθεί να επιτρέψει στις επιχειρήσεις να διαπραγματεύονται τον χρόνο εργασίας και τις συμβάσεις απευθείας με τους εργαζόμενους. Επίσης είχε αποκαλέσει τα γαλλικά πανεπιστήμια «φωλιές Μαρξιστών». 

Μήπως σας θυμίζει και αυτό κάτι;»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ