Ο Μπάιντεν εξοπλίζει την Τουρκία λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο

Λίγες μέρες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στο Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ζήτησε από τους επικεφαλής του αμερικανικού Κογκρέσου να εγκρίνουν την αναβάθμιση με προηγμένο εξοπλισμό του τουρκικού στόλου των μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Ο Μπάιντεν εξοπλίζει την Τουρκία λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει την πώληση προηγμένων όπλων και άλλου εξοπλισμού για τον τουρκικό στόλο των μαχητικών αεροσκαφών F-16», αναφέρει χαρακτηριστικά η Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η πιθανή συμφωνία θα περιλαμβάνει πυραύλους, ραντάρ και ηλεκτρονικά για τα F-16 της Τουρκίας, κάτι που σημαίνει μια πολύ σημαντική αναβάθμιση για τα μαχητικά αεροσκάφη της χώρας.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει αναθέρμανση των σχέσεων Άγκυρας - Ουάσιγκτον και συχνότερες επαφές με αξιωματούχους των δύο πλευρών.

Η πώληση των πυραύλων AIM-9 Sidewinder, των πυραύλων AIM-120 Amraam, μαζί με ραντάρ και άλλο εξοπλισμό θα κόστιζε στην Τουρκία περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε αξιωματούχος που γνωρίζει την πρόταση.

Συγκεκριμένα, Wall Street Journal, αναφέρει την πώληση πυραύλων AIM-9 Sidewinder και AIM-120 Amraam, με κόστος πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ