Τομεάρχης ενέργειας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σύμφωνα με iefimerida: «Προτιμάμε την ειρήνη ή αναμμένο κλιματιστικό;»

Το εκβιαστικό δίλημμα που έθεσε πρόσφατα ο Μάριο Ντράγκι, επανέλαβε,  ο αναπληρωτής Καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής στο ΕΜΠ και Τομεάρχης ενέργειας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Χάρης Δούκας, σύμφωνα με το πως παρουσίασε συνέντευξή του, η φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα iefimerida.gr. 

Τομεάρχης ενέργειας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σύμφωνα με iefimerida: «Προτιμάμε την ειρήνη ή αναμμένο κλιματιστικό;»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μάλιστα ο καθηγητής του ΕΜΠ και τομεάρχης Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, συμφωνεί και με τα μέτρα που συζητιούνται στην Ε.Ε., «όπως π.χ. Κυριακές χωρίς αυτοκίνητα».

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το δημοσίευμα της συνέντευξης του Χάρη Δούκα:

Ο αναπληρωτής Καθηγητής του ΕΜΠ εξηγεί ότι «με απλές δράσεις, όπως η σωστή χρήση του θερμοστάτη, των μέσων μαζικής μεταφοράς κ.α. μπορούμε να πετύχουμε τη μείωση της ενεργειακής απόδοσης. Υπάρχουν χώρες και πόλεις, στις οποίες ήδη εφαρμόζονται σχετικές πιλοτικές δράσεις, όπως π.χ. Κυριακές χωρίς αυτοκίνητα, που τις έχουν αγκαλιάσει οι πολίτες και έχουν αλλάξει τη ζωή τους».

Πρόσφατα ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντάγκι, είπε το περίφημο: «Προτιμούμε την ειρήνη ή να έχουμε αναμμένο κλιματιστικό;».

Στη Γερμανία, αλλά και σε άλλες χώρες, έχουν αρχίσει να μπαίνουν διλήμματα του τύπου ότι αν θέλουμε να σταματήσουμε τον πόλεμο θα πρέπει να αναλάβουμε, ο καθένας ξεχωριστά, το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί.


Απαντώντας σε σχετική ανάρτηση χρηστών του Twitter, ο Χάρης Δούκας ξεκαθαρίζει πως ο τίτλος είναι παραπλανητικός καθώς μέσα λέει πως «Ο Χάρης Δούκας σημειώνει ότι δε συμφωνεί απόλυτα μ’ αυτές τις απόψεις, σχολιάζοντας ότι η ευθύνη είναι με έναν διαφορετικό τρόπο ορισμένη. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να δίνουμε ούτε ένα ευρώ αν δεν διασφαλίζει τους οικονομικά ασθενέστερους που είναι πάρα πολλοί πλέον».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ