Συνταγματολόγος για Πορτοσάλτε: «Προσπαθούσα να του εξηγήσω τι σημαίνει Ολομέλεια»

Η ανάρτηση του συνταγματολόγου, κ. Ξενοφώντα Κοντιάδη, ο Άρης Πορτοσάλτε, τα πολιτικά φρονήματα και η... ολομέλεια.

Συνταγματολόγος για Πορτοσάλτε: «Προσπαθούσα να του εξηγήσω τι σημαίνει Ολομέλεια»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η αντίθεση του συνταγματολόγου, καθηγητή του Παντείου και δ/ντή του Ιδρύματος Τσάτσου, Ξενοφώντα Κοντιάδη, με την πανεπιστημιακή αστυνομία εκνεύρισε τον Άρη Πορτοσάλτε, «ο οποίος ρωτούσε τους συνομιλητές του πού ανήκω πολιτικά, αν είμαι μέλος σε κάποιο κόμμα, αν συμβουλεύω κάποιον πολιτικό αρχηγό», αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Κοντιάδης.

Όπως περιγράφει ο καθηγητής του Παντείου, ο Άρης Πορτοσάλτε έφτασε στο σημείο να του τηλεφωνήσει και να τον ρωτάει «μα αφού είναι Ολομέλεια, πώς υπάρχει μειοψηφία;».

Μάταια ο συνταγματολόγος προσπαθούσε να του εξηγήσει πως ολομέλεια δε σημαίνει... ομοφωνία και πως μπορει να υπάρχει πλειοψηφία και μειοψηφία.

Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν σοβαρό.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Ξενοφώντα Κοντιάδη:

Ο κ. Πορτοσάλτε είπε πριν από λίγο στην εκπομπή του στον ΣΚΑΙ καμιά 30αριά φορές το όνομά μου, ρωτώντας τους συνομιλητές του πού ανήκω πολιτικά, αν είμαι μέλος σε κάποιο κόμμα, αν συμβουλεύω κάποιον πολιτικό αρχηγό, αν κάποιο κόμμα υιοθετεί τις απόψεις μου περί πανεπιστημιακής αστυνομίας κλπ, επειδή τόλμησα ως συνταγματολόγος, δικηγόρος και πανεπιστημιακός να αντιταχθώ στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Ετοιμάζω μια δήλωση πολιτικών φρονημάτων (μήπως χρειαστεί και δήλωση μετανοίας φοβάμαι) για να ησυχάσει ο άνθρωπος--και βέβαια επικοινώνησα με το ΣΚΑΙ για να δώσω το τηλ μου αν θέλει να του πω τα πάντα για μένα και να αρχίσει μια ωραία φιλία. Ευελπιστώ να λάβω και πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να βρω δουλειά και να βγάλω διαβατήριο.

ΥΓ. Μόλις μου τηλεφώνησε...Οταν του είπα ότι δεν είμαστε με τους "μπαχαλάκηδες" (μπας και βρούμε λεξιλόγιο επικοινωνίας) ούτε εγώ ούτε οι 6 δικαστές που μειοψήφησαν, εξεπλάγη, εξερράγη: "Μα αφού είναι Ολομέλεια, πώς υπάρχει μειοψηφία;" με ρώτησε επίμονα. "Αφού είναι Ολομέλεια", επέμεινε, "δεν μπορεί να υπάρχει μειοψηφία, Ολομέλεια σημαίνει όλοι".

Τα παιδιά στο γραφείο που με άκουγαν να προσπαθώ να του εξηγήσω ότι και στην Ολομέλεια υπάρχει μειοψηφία, έπεσαν κάτω...

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ