Παρακολούθηση δημοσιογράφων: «Ο Μητσοτάκης να δώσει τις απόρρητες συμβάσεις με την KRIKEL»

Οι νέες αποκαλύψεις σχετικά με τη σκανδαλώδη υπόθεση παρακολούθησης δημοσιογράφων με το λογισμικό Predator ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει στη δημοσιότητα τις απόρρητες συμβάσεις με την εταιρία KRIKEL.

Παρακολούθηση δημοσιογράφων: «Ο Μητσοτάκης να δώσει τις απόρρητες συμβάσεις με την KRIKEL»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Οι αποκαλύψεις για την προμήθεια από το ελληνικό Δημόσιο του λογισμικού παρακολούθησης “Predator” παίρνουν πλέον μορφή χιονοστιβάδας.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο ιστότοπος inside story, η εταιρεία παραγωγής του συγκεκριμένου λογισμικού συνδέεται με άλλη εταιρεία, η οποία έχει συνάψει συμβάσεις με το ελληνικό Δημόσιο από το 2020, οι οποίες δεν έχουν αναρτηθεί καθώς εμπίπτουν στις απόρρητες προμήθειες», αναφέρει σχετικά, ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπενθυμίζει «ότι την προηγούμενη εβδομάδα μετά την αποκάλυψη της Google, ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που έχουν προμηθευτεί το “Pedator”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι κρατικές υπηρεσίες δεν είχαν και δεν έχουν κανενός είδους συναλλαγή με οποιονδήποτε συνδέεται με την παραγωγή και τη διακίνηση του συγκεκριμένου λογισμικού.
Περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τι επιχειρήματα θα επικαλεστεί αυτή τη φορά ο κ. Οικονόμου μετά την αμφισβήτηση από τον ίδιο ακόμη και της Google».

«Το ερώτημα προς τον κ. Μητσοτάκη είναι απλό: Οι συμβάσεις που υπέγραψε το Δημόσιο με την εταιρία KRIKEL και κρατούνται απόρρητες έχουν να κάνουν με την προμήθεια του συστήματος παρακολούθησης που χρησιμοποιείται αποδεδειγμένα πλέον κατά πολιτών και δημοσιογράφων; Οφείλει να τις δώσει στη δημοσιότητα, διότι ό,τι και να πει πλέον ο κ. Μητσοτάκης δεν τον πιστεύει κανείς, ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή συνάντηση του εκπροσώπου του με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν, κ. Γιούροβα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ