Τον "έλεγχο" των Social Media προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Απ' ότι φαίνεται, στην κυβέρνηση δεν ιδρώνει το αυτί τους από τις δεκάδες καταγγελίες που έρχονται από μεγάλους οργανισμούς του εξωτερικού και τις αυστηρές προειδοποιήσεις από την Κομισιον, σχετικά με την ελευθερία του Τύπου.

Τον
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σήμερα, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδόν προανήγγειλε τη δέσμευσή του για "έλεγχο" του διαδικτύου. Άλλωστε, είναι ο ίδιος που είχε ισχυριστεί πως «τα social media είναι επικίνδυνα για τη Δημοκρατία».


Μητσοτάκης: Tα Social Media είναι επικίνδυνα για τη δημοκρατία και θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε (video)


«Θέλουμε μια συμπεριληπτική ανάπτυξη, χωρίς αποκλεισμούς και χρειάζεται επίσης να δούμε τον τρόπο με τον οποίο παρεμβαίνουμε στην πολιτική αντιπαράθεση στη δημόσια σφαίρα. Πώς θα μειώσουμε την τοξικότητα. Έχουμε ηγετικό ρόλο στη ρύθμιση του ψηφιακού οικοσυστήματος, αλλά μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να συνεργαστούμε και με τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας για να διασφαλίσουμε ότι η ρητορική μίσους και η διαστρέβλωση, η παραπληροφόρηση, δεν θα καθίστανται τμήμα του διαδικτυακού διαλόγου. Γιατί, δυστυχώς, αυτό είναι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», δήλωσε συγκεκριμένα στο Νταβός, ο έλληνας πρωθυπουργός.

«Πρέπει να μετασχηματίσουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να είναι λιγότερο διαβρωτικά», είχε αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας πρόσφατα και στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ