Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεινε βιβλιοθήκες στο ΑΠΘ ως υπουργός του Σαμαρά (video)

Με τις πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες ή με το νεοφιλελευθερισμό; Τον Σεπτέμβριο του 2013, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Σαμαρά και έκλεινε πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες, λόγω διαθεσιμότητας (με προοπτική απόλυσης) προσωπικού.

 

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεινε βιβλιοθήκες στο ΑΠΘ ως υπουργός του Σαμαρά (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Προτεραιότητα φαίνεται πως ήταν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η διαθεσιμότητα, σχεδόν των μισών υπαλλήλων των βιβλιοθηκών στο -τι ειρωνεία;- ΑΠΘ, με το που ανέλαβε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Τηλεοπτικό ρεπορτάζ της εποχής αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Χιλιάδες φοιτητές αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην έρευνα καθώς θα μπει λουκέτο στις 6 από τις 20 βιβλιοθήκες σχολών και τμημάτων»

Όπως ανέφερε τότε υπεύθυνος του ΑΠΘ: «Αυτή τη στιγμή έχουμε 63 βιβλιοθηκονόμους, εκ των οποίων οι 23 μπαίνουν σε διαδικασία διαθεσιμότητας και κινητικότητας και γενικά θα φύγουν από το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο. Αυτό σημαίνει ότι το 1/3 των βιβλιοθηκών που έχει το ΑΠΘ, επι της ουσίας πρέπει να κλείσουν».

«Η βιβλιοθήκη της γεωπονίας στηρίζεται από ένα άτομο και αυτή τη στιγμή φεύγει. Οπότε λογικά θα κλείσει, όπως και πολλές άλλες περιφερειακές», δηλώνει στο ρεπορτάζ μέλος του διοικητικού προσωπικού.

Φυσικά, οι βιβλιοθηκονόμοι και οι σχολικοί φύλακες δεν ήταν τα μόνα θύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ