Novartis: «Η αλήθεια για το έγγραφο του FBI»

Με ανάρτησή του στο facebook, o δημοσιογράφος της «Εφημερίδας των Συντακτών», Γιώργος Πετρόπουλος, αποκωδικοποιεί βήμα προς βήμα την «αλήθεια για το έγγραφο του FBI», στην μετάφραση του οποίου, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του documentonews.gr και koutipandoras.gr, αλλά και του νομικού αιτήματος της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, τα ονόματα του Ανδρέα Λοβέρδου, του Γιώργου Πατούλη, του Κωνσταντίνου Φρουζή και του Νίκου Μανιαδάκη, έχουν απαλειφθεί.

Novartis: «Η αλήθεια για το έγγραφο του FBI»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ακολουθεί η ανάρτησή του Γιώργου Πετρόπουλου:

Για να ξέρετε τι ακριβώς συνέβη με το έγγραφο του FBI παραθέτω τα παρακάτω:

1. Το έγγραφο αυτό στάλθηκε νομίμως από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στην τότε εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, στο πλαίσιο της συμφωνίας περί δικαστικής συνδρομής που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών.

2. Παραδόθηκε στην Τουλουπάκη από τον Νομικό Ακόλουθο της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, στις 5 Μαΐου 2017.

3. Στο έγγραφο οι Αμερικανοί όριζαν ρητά ότι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως οδηγός πληροφοριών ώστε η κ. Τουλουπάκη να διευκολυνθεί στις δικές της έρευνες.

4. Το έγγραφο δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε δικαστήριο ως αποδεικτικό υλικό ούτε να δοθεί σε Μέσα Ενημέρωσης, σε άλλη κυβέρνηση, ή σε κάποιο άλλο φορέα. Στο έγγραφο τονίζεται: «Οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις τρέχουσες έρευνες και να προκαλέσει σημαντική βλάβη σε πρόσωπα και κυβερνήσεις». Επρόκειτο δηλαδή για ένα απόρρητο έγγραφο το οποίο μπορούσε να γνωρίζει μόνο η εισαγγελία κατά της διαφθοράς ώστε να προσανατολίσει τις έρευνές της για το σκάνδαλο Novartis.

5. Το έγγραφο αυτό μαζί με άλλα υπεξαιρέθηκε, όπως έχει καταγγελθεί, από το γραφείο της κ. Τουλουπάκη, από τον αντεισαγγελέα Ι. Αγγελή.

6. Ο κ. Αγγελής κατέθεσε το έγγραφο στην Προανακριτική της Βουλής που έστησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να αποδείξουν πως δεν υπήρχε σκάνδαλο αλλά όλα ήταν σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ. Την κατάθεση του εγγράφου από τον Αγγελή στην προανακριτική επιβεβαιώνει και ο Ανδρέας Λοβέρδος με χθεσινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα ο κ. Λοβέρδος ισχυρίζεται ότι κατέθεσε κι εκείνος το έγγραφο στην προανακριτική. Και προσθέτει: «Το έκρυβαν γιατί αποκαλυπτόταν η παρανομία τους, μάρτυρας στις ΗΠΑ να καταθέτει κουκουλοφόρος στην Ελλάδα».

7. Άθελά του ο κ. Λοβέρδος λέει την αλήθεια. Γιατί ο Αγγελής και ο ίδιος κατέθεσαν το έγγραφο στη στημένη Προανακριτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Μα για να στηρίξουν την θεωρία της σκευωρίας και να αχρηστέψουν το κατηγορητήριο αχρηστεύοντας έναν μάρτυρα που ήταν προστατευόμενος και στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι οι περιγραφές που υπάρχουν στο έγγραφο αποκαλύπτουν τον μάρτυρα χωρίς να αναφέρουν το όνομά του. Για τους εδώ δεν είναι καθόλου δύσκολο να εντοπιστεί ο άνθρωπος που στο έγγραφο αναφέρεται η αρμοδιότητα που είχε στη Novartis σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

8. Δίνοντας το έγγραφο στην προανακριτική- στο υλικό της οποίας είχαν πρόσβαση όλα τα κόμματα και οι εγκαλούμενοι- το κατέστησαν υλικό της δικογραφίας για την υπόθεση της σκευωρίας που έστησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

9. Για να κάψουν έναν μάρτυρα, όμως έκαψαν και τον εαυτό τους γιατί αποκάλυψαν τα ονόματα που σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές χρηματίστηκαν από την Novartis. Και δεν είναι ένας και δύο. Δώδεκα άτομα χρηματίστηκαν κατά τους Αμερικανούς και ανάμεσά τους είναι και το όνομα του Λοβέρδου.

10. Η συνέχεια είναι γνωστή. Για να καλύψουν την ζημιά που προκάλεσαν στον εαυτό τους έσβησαν τα ονόματα από τη μετάφραση. Αλλά για να το κάνουν αυτό χρειάζεται μια ισχυρή πολυπλόκαμη εξουσία με διασυνδέσεις και στην κυβέρνηση και στην Δικαιοσύνη. Ένα κύκλωμα ισχυρό με δικούς του ανθρώπους που είναι έτοιμοι να τα κάνουν όλα. Δεν μπορείς να πιάσεις ένα οποιοδήποτε υπάλληλο και να τους ζητήσεις να πλαστογραφήσει έγγραφο. Θα σε στείλει στο διάολο. Αυτός που θα το πλαστογραφήσει πρέπει να είναι δικό μας παιδί και αποδεδειγμένα πιστός στους ανθρώπους από τους οποίους λαμβάνει εντολές.-

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ