Απίστευτες καταγγελίες από "γαλάζιο" δήμαρχο: «Ούτε ένα ευρώ δεν έχει πέσει στη Βόρεια Εύβοια» - Απειλές από υφυπουργούς της κυβέρνησης (video)

Απίστευτες καταγγελίες από τον "γαλάζιο" δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννη Κοντζιά, κατά τη διάρκεια της 4ης;  συνάντηση της Επιτροπής Ανασυγκρότησης στη Βόρεια Εύβοια.

Απίστευτες καταγγελίες από
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι απούσα», για 10 μήνες έχουν δοθεί χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων για τα αντιπλημμυρικά χωρίς να έχει πέσει ούτε ένα κυβικό μπετόν, ενώ δεν έχει μπει στο ταμείο του δήμου ούτε ένα ευρώ, κατήγγειλε μεταξύ άλλων ο γιατρός και δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Αμυρά και του Προέδρου της Επιτροπής Σταύρου Μπένου, που είχαν μείνει άφωνοι.  

Ο κ. Κοντζιάς, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ και βίντεο στο ieidiseis.gr, σχολίασε τον αντιθεσμικό ρόλο της επιτροπής Μπένου που διορίστηκε από τον Πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μπένος «μια χαρά κάνει τη δουλειά του», αλλά ο τόπος εκπροσωπείται από τον Δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη και τους Βουλευτές.

«Το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, αρχικά μας κάλεσε να ονειρευτούμε το αύριο αυτού του τόπου και η πραγματικότητα είναι ότι δεν ονειρεύεται κανείς (…) Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι απούσα», είπε μεταξύ άλλων, στην ομιλία του, ο Γιάννης Κοντζιάς, καθώς, όπως συμπλήρωσε, η κυβέρνηση έχει αφήσει τα νοσοκομεία χωρίς ασθενοφόρα, υποβαθμίζει τα σχολεία της περιοχής και, ενώ, εδώ και πέντε μήνες έχει τελειώσει η μελέτη του Δήμου για τα αντιπλημμυρικά της Ιστιαίας, δεν έχουν προχωρήσει τη χρηματοδότηση.

Την ίδια ώρα ακόμα και ο δρόμος από τη Χαλκίδα για την Ιστιαία, όπως καταγγέλλει, αν γίνει θα γίνει μισός, γιατί δεν υπάρχει χρηματοδότηση.

Ο Γιάννης Κοντζιάς τόνισε επίσης ότι «η Βόρεια Εύβοια εκπέμπει SOS», τα λεφτά για την αντιπυρική προστασία είναι λιγότερα από πέρσι και για τις βροχές του χρόνου, ίσως ο Θεός να μην είναι μαζί τους.

Μάλιστα μετά από διακοπή της ομιλίας του από τον πρόεδρο της επιτροπής, Σταύρο Μπένο, ο Γιάννης Κοντζιάς, αποκάλυψε πως ο ίδιος ο κ. Μπένος, του είπε πως η υλοποίηση του προγράμματος «θα είναι προεκλογική δέσμευση».

Το μόνο που γνωρίζουν είναι να στέλνουν γελοία μηνύματα στο κινητό με συστάσεις για εκκένωση

Απειλές μετά την ομιλία από κομματικά στελέχη και παριστάμενους ψηφοφόρους της ΝΔ

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, υστερα από γενικευμένη λογομαχία με τους παρευρισκομένους πολίτες της Βόρειας Εύβοιας, οι υφυπουργοί απευθύνθηκαν προς τον Δήμαρχο, Γιάννη Κοντζιά λέγοντάς του ότι «τελείωσε», απειλώντας τον με διαγραφή από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ απείλησαν ακόμα και με διακοπή χρηματοδότησης. Όλα αυτά, επειδή άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι κάτοικοι της βόρειας Εύβοιας δεν μπορούν να ονειρευτούν. Επιτέλους να ακουστεί η αλήθεια των 10 μηνών» τους απάτησε ο δήμαρχος και επανέλαβε ότι «ούτε ένα ευρώ δεν έχει δοθεί στο δήμο. Αυτή είναι η αλήθεια δεν έχει πέσει ούτε ένα κυβικό σκυρόδεμα για να θωρακιστιούμε».

Μάλιστα κατέληξε λέγοντας: «Κρούω κώδωνα κινδύνου. SOS προς τα ανώτατα κλιμάκια της χώρας. SOS προς την κορυφή της πολιτικής ηγεσίας. Για αυτόν τον τόπο δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ. Ας με διαψεύσει όποιος θέλει».


«Υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης της πυρκαγιάς» - "Βόμβες" μεγατόνων από τον "γαλάζιο" Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας (video)


Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, ο δήμαρχος Ιστιαίας, Γιάννης Κοντζιάς, που ήταν αντιπεριφεριάρχης επί Κώστα Μπακογιάννη και πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, δεν είναι η πρώτη φορά που εξαπολύει "καρφιά" προς την κυβέρνηση.

Στην μεγάλη καταστροφή της Εύβοιας κατήγγειλε την επιχειρησιακή ολιγωρία της ως προς την αντιμετώπιση της φωτιάς καταγγέλλοντας: «Το μόνο που γνωρίζουν είναι να στέλνουν γελοία μηνύματα στο κινητό με συστάσεις για εκκένωση. Είναι ντροπή για την ελληνική πολιτεία αυτό που συμβαίνει. Ο δήμος Ιστιαίας περιμένει να ολοκληρωθεί το ολοκαύτωμά του».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ