ΜΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑ: Η πραγματική εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη που αποκαλύπτει το βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά

Κυκλοφορεί, εδώ και λίγες ημέρες, από τις εκδόσεις Νήσος, το βιβλίο - έρευνα της πολιτικής διαδρομής, σταδιοδρομίας και "καριέρας" του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγγραφέας του βίβλίου είναι ο έγκυρο και έμπειρος ερευνητής δημοσιογράφος, Δημήτρης Ψαρράς, ο οποίος εργάζεται και στην "Εφημερίδα των Συντακτών".

ΜΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑ: Η πραγματική εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη που αποκαλύπτει το βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μετά από μια πολυετή έρευνα, ο Δημήτρης Ψαράς, στο βιβλίο του "Μια Καριέρα", μελετώντας πλήθώρα στοιχείων, όπως εργασίες, κείμενα, δηλώσεις, ομιλίες και συνεντεύξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποκαλύπτει την πραγματική ιστορία πίσω από την πολιτική πορεία του σημερινού πρωθυπουργού.

Ένα βιβλίο που παραγματικά αποδομεί πλήρως και με αποδείξεις, την εικόνα που επιμελώς στήθηκε γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Δημήτρης Ψαρράς, φέρνει για πρώτη φορά στο φως, τους τρόπους με τους οποίους ένας πραγματικά ανεπαρκής πολιτικός κατάφερε να ανέλθει στην εξουσία.

Όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Στο επίσημο βιογραφικό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στα βάσανα που τράβηξε από μωρό την περίοδο της δικτατορίας, στη βράβευση του από το Αμερικανικό Κολλέγιο και το Χάρβαρντ, στην επιστημονική ειδίκευσή του σε ζητήματα εσωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων, στη δεκαετή επιτυχημένη σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα, και τελικά στην πολιτική του σταδιοδρομία με εφόδιο τις σπουδές του και τις αξίες του φιλελευθερισμού, του πατριωτισμού και του ευρωπαϊκού ιδεώδους.

Η μελέτη του πλήθους των στοιχείων που προκύπτουν από την έρευνα των δικών του ντοκουμέντων δίνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα, τόσο για την προσωπική του επιστημονική και πολιτική διαδρομή, όσο και για τις πραγματικές πολιτικές θέσεις που ανέπτυξε όλα αυτά τα χρόνια, με στόχο πάντα την ανάδειξή του στην πολιτική κορυφή.

Αυτή τη διαδρομή εξιστορεί τούτο το βιβλίο. Κι αυτή την εικόνα επιχειρεί να ελέγξει, στηριγμένο σε ντοκουμέντα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν

Ο Δημήτρης Ψαρράς είναι δημοσιογράφος. Έχει γράψει μεταξύ άλλων τα βιβλία Το Κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη (2010, Αλεξάνδρεια), Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής (2012, Πόλις), Το μπεστ σέλερ του μίσους. Τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών στην Ελλάδα, 1920-2013 (2013, Πόλις), Το μυστικό του Εθνάρχη. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η χούντα (2017, Εφημερίδα των Συντακτών), Ο Αρχηγός. Το αίνιγμα του Ν. Μιχαλολιάκου (2018, Πόλις) και Πώς συλλογάται ο Ρήγας; (2020, Πόλις).

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ