Ντόρα για Ικαρία: Προστατέψτε τον Κυριάκο - Δεν καταλαβαίνει από μόνος του

Αν μετά από σχεδόν ένα χρόνο πανδημικής κρίσης με απανωτά lockdown, μέτρα, περιορισμούς και περίπου 6.000 θανάτους, ο πρωθυπουργός της χώρας "παρασύρεται από κακές παρέες" και δεν μπορεί να διακρίνει τους κινδύνους του συνωστισμού χωρίς μέτρα προστασίας (που ο ίδιος έχει απαγορεύσει), τότε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σοβαρό πρόβλημα και η χώρα.

Ντόρα για Ικαρία: Προστατέψτε τον Κυριάκο - Δεν καταλαβαίνει από μόνος του
ΠΡΟΒΟΛΗ

Αν υπάρχει κάτι δεν μπορεί να προσάψει κανείς στην Ντόρα Μπακογιάννη είναι η έλλειψη εμπειρίας και ευφυίας. Το αντίθετο. Είναι ίσως (προφανώς) το πιο ευφυές μέλος της ευρύτερης οικογένειας Μητσοτάκη.

Για παράδειγμα, δύσκολα διακρίνει κανείς αν η απόπειρά της να δικαιολογήσει τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο -γνωστό πλέον- "κορωνο-φαγοπότι της Ικαρίας", χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και εμφανή συνωστισμό, ήταν κριτική στους συμβούλους του πρωθυπουργού ή στην ευφυία και την αντίληψή του.

«Η άποψή μου είναι ότι σ’ ένα πάρα πολύ μικρό νησί όταν έρχεται ο πρωθυπουργός της χώρας, υπάρχει ένας λογικός ενθουσιασμός των ανθρώπων, οι οποίοι τον πλησιάζουν. Κατά την άποψή μου, οι άνθρωποι που είχαν την ευθύνη της επίσκεψης θα έπρεπε πάντα να έχουν στο μυαλό τους ότι η εικόνα μετράει πάρα πολύ και να λάβουν τα μέτρα τους, να προστατέψουν τον πρωθυπουργό. Αυτό δεν έγινε και από ’δω και πέρα θα γίνεται».

Είναι άλλωστε κοινό μυστικό, πως πολλοί μέσα στη Νέα Δημοκρατία, συμφωνούν με απόλυτη βεβαιότητα, πως η μετριοπάθειά και η εμπειρία της Ντόρας Μπακογιάννη, θα ήταν αυτή τη στιγμή πολύ πιο χρήσιμη για τη χώρα, αν τώρα ήταν αυτή στη θέση του αδερφού της.

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ