Μητσοτάκης: «Το ΕΣΥ πρέπει να λειτουργήσει με όρους ελεύθερης αγοράς»

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος κατά της δημόσιας υγείας.

Μητσοτάκης: «Το ΕΣΥ πρέπει να λειτουργήσει με όρους ελεύθερης αγοράς»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα αποτελεί πάντα τον πυλώνα των παροχών υγείας, αλλά και αυτό θα πρέπει να δουλέψει περισσότερο με κριτίρια ιδιωτικής οικονομίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο «Το Σύστημα Υγείας στη Νέα εποχή», το οποίο διοργανώνεται από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Ο πρωθυπουργός μάλιστα, δεν έμεινε εκεί, καθώς υπονοησε πλαγίως, πως για τους νεκρούς της πανδημίας έχουν ευθύνη οι γιατροί και οι νοσηλευτές και γι’ αυτό, όπως είπε: «είναι άδικη για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που έδωσαν και την ψυχή τους ακόμη στη μάχη με την πανδημία, η κριτική της αντιπολίτευσης, ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στους θανάτους λόγω Covid. Αυτό είναι ψέμα».

Για κερασάκι στην τούρτα, ο διευθυντής του «Πρώτου Θέματος», Μπάμπης Κούτρας, στο τέλος της συζήτησης απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε χαρακτηριστικά: «Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη συμμετοχή σας στο συνέδριο του Πρώτου Θέματος για τα θέματα της υγείας και πραγματικά ευχόμαστε να σας έχουμε και του χρόνου σε αυτή τη θέση ως πρωθυπουργό».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ