Γιατί κυβέρνηση και ΜΜΕ στοχοποίησαν ως «προδότη», έναν Έλληνα πολίτη και βραβευμένο διασώστη

Πόση αλήθεια αντέχουμε σήμερα;

Γιατί κυβέρνηση και ΜΜΕ στοχοποίησαν ως «προδότη», έναν Έλληνα πολίτη και βραβευμένο διασώστη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το χρονικό είναι απλό και το σενάριο γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Μια ομιλία του Έλληνα διασώστη, Ιάσονα Αποστολοπουλου, από τον περασμένο Μάιο, στο ευρωκοινοβούλιο, ανασύρθηκε χθες από την ομάδα προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας (τη γνωστή «ομάδα αλήθειας») και το βίντεο αναρτήθηκε στα social media.


Συνεχίζονται οι ανατριχιαστικές απειλές κατά του Ιάσονα Αποστολόπουλου (εικόνες)


Στη συνέχεια, γνωστά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, δημοσίευσαν πανομοιότυπα άρθρα για «δυσφήμηση της χώρας από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο», αναρτήθηκαν απειλές θανάτου από δεξιά τρολ και όλο αυτό κατέληξε σε επίσημη στοχοποίηση του Έλληνα διασώστη, ως προδότη, από τα πιο επίσημα χείλη της ελληνικής κυβέρνησης, με ανακοίνωση δηλαδή του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.


Θα ζητήσει κάποιος συγνώμη από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο;

Ακούγεται σαν σενάριο ταινίας δυστοπικού μέλλοντος, αλλά είναι αποτέλεσμα μιας πανίσχυρης και αδίστακτης επικοινωνιακής "μηχανής του κιμά", που έχει τη δυνατότητα να παραποιεί την πραγματικότητα και να "δολοφονεί" χαρακτήρες μέσα σε λίγες ώρες.

Η δημοσίευση των άρθρων με σχεδόν ίδιο τίτλο («Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος δυσφημεί την Ελλάδα») και το ίδιο κείμενο, διαδόθηκε με μορφή χιονοστιβάδας, μέσα σε λίγες ώρες, σε δεκάδες ιστοσελίδες.

Ενδεικτικά μόνο, παρακάτω:

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος δυσφημεί τη χώρα; Αλήθεια;

  1. Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος δεν δυσφημεί τη χώρα. Αυτά που περιγράφει έχουν αποκαλυφθεί από μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, όπως ο GUARDIAN, το SPIEGEL, οι New York Times, το BBC και πολλά ανεξάρτητα Μέσα ερευνητικής δημοσιογραφίας.
  2. O Ιάσονας Αποστολόπουλος, δεν δυσφημεί τη χώρα. Αυτά που περιγράφει έχουν επίσης καταγγελθεί από μεγάλους διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ, η Διεθνής Αμνηστία, ακόμα και η Κομισιόν.
  3. Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος δεν δυσφημεί τη χώρα. Αυτά που περιγράφει, επιβεβαιώνονται από την έρευνα της Ευρωπαικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς (OLAF) που οδήγησε σε παραίτηση, τον βραβευμένο από την ελληνική κυβέρνηση, τέως πλέον, επικεφαλής της FRONTEX, Φαμπρίς Λετζέρι. Η έρευνα αυτή είχε ως αποτέλεσμα και την αναστολή χρηματοδότησης για την Frontex σε Ελλάδα και Ουγγαρία λόγω παρενόχλησης, ανάρμοστης συμπεριφοράς και παράνομης απώθησης προσφύγων και μεταναστών.
  4. Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος δεν δυσφημεί τη χώρα. Αυτά που περιγράφει, έχουν οδηγήσει την Ελληνική κυβέρνηση ως κατηγορούμενη σε
  5. Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος δεν αναπαράγει Τουρκική προπαγάνδα. Ο Έλληνας διασώστης, έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τον Ερντογάν για το προσφυγικό, την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε την Τουρκία ως «ασφαλή Τρίτη χώρα».
  6. Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος δεν δυσφημεί τη χώρα και δεν υπάρχει κανένας που να το έχει κάνει καλύτερα, εδώ και πολλές δεκαετίες, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Θηριωδία κατά της ανθρωπότητας»

Πάλι, ενδεικτικά:

«Είναι μια θηριωδία κατά της ανθρωπότητας»: Οι παράνομες επαναπροωθήσεις στην Ελλάδα, οδήγησαν σε πινγμό δύο ανθρώπων», έγραφε στις 17/02/2022, ο βρετανικός GUARDIAN.

«Η Frontex, συνένοχη στην ελληνική εκστρατεία παράνομων επαναπροωθήσεων προσφύγων», έγραφε στις 20/10/2020, το γερμανικό SPIEGEL.

«Καταγγελίες βασανιστηρίων προσφύγων κατά των Ελλήνων συνοριοφυλάκων», έγραφε πάλι το SPIEGEL, στις 02/02/2022.

«Η Ελλάδα επαναπροωθεί παράνομα τους πρόσφυγες, εγκαταλείποντάς τους στη θάλασσα», έγραφαν οι New York Times, στις 26/10/2021.

«Η ελληνική ακτοφυλακή εγκαταλείπει συστηματικά στο Αιγαίο, ανθρώπους που αναζητούν προστασία, για να μειώσει τον αριθμό των προσφύγων», έγραφε η Deutche Welle, μόλις λιγότερο από δύο μήνες πριν, στις 30/04/2022

«Η Ελλάδα προειδοποιήθηκε ότι οι απωθήσεις μεταναστών παραβιάζουν τις αξίες της ΕΕ και πρέπει να σταματήσουν», έφραφε το BBC, στις 13/07/2021.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ