Σοκαριστική παραδοχή Κυρανάκη: Συνεχίζουμε τις παράνομες επαναπροωθήσεις παρά την κριτική της Ε.Ε. (video)

Παραδοχή του βουλευτή της ΝΔ, δικαιώνει τον Ιάσονα Αποστολόπουλο και τις καταγγελίες διεθνών ΜΜΕ και οργανισμών για παράνομες επαναπροωθήσεις και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Σοκαριστική παραδοχή Κυρανάκη: Συνεχίζουμε τις παράνομες επαναπροωθήσεις παρά την κριτική της Ε.Ε. (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Η Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης δέχεται μεγάλες μεταναστευτικές πιέσεις και κάνει πράγματα τα οποία... ξεφεύγουν από τις νόρμες και τις πρακτικές που έχουμε ακούσει στην Ε.Ε. και παρά την κριτική της Ε.Ε. συνεχίζουμε να το κάνουμε παρά τις αιτιάσεις της κυρίας Γιόχανσον ή ευρωβουλευτών ή οποιουδήποτε άλλου. Κάποιοι από τις Βρυξέλλες δεν καταλαβαίνουν αυτό που κάνουν οι Έλληνες αυτή τη στιγμή, συνεχίζουμε και το κάνουμε», δήλωσε σε διαδικτυακή παρέμβαση, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κυρανάκης, παραδεχόμενος ουσιαστικά τη συνειδητή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από την ελληνική κυβέρνηση και δικαιώνοντας τις κατηγορίες του Ιάσονα Αποστολόπουλου, τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ διεθνών ΜΜΕ και τις αντιδράσεις διεθνών οργανισμών.

Τις δηλώσεις Κυρανάκη σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter και ο γνωστός δικηγόρος, Θανάσης Καμπαγιάννης, λέγοντας πως: «Ο Κυρανάκης λέει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα "κάνει πράγματα στα σύνορα που ξεφεύγουν από τις νόρμες της ΕΕ". Λέει δηλαδή περιφραστικά ότι η Ελλάδα κάνει push-backs. Μια αστεία κυβέρνηση που αρνείται σε υψηλό επίπεδο αυτά που παραδέχεται από κάτω». 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ